Energy1999 invictus bodybuilding schoenen

Inleiding

De Energy1999 invictus zijn stevige sportschoenen gericht op bodybuilding. Deze schoenen worden met de hand gemaakt in Italië. In Nederland is deze schoen verkrijgbaar in 1 kleur: zwart met blauwe voering.

energy-1999-invictus-bodybuilding-schoenen-2

Gebruik

De Invictus is een fitness schoen die geschikt is voor veel krachtoefeningen. De zool van de schoen is dun, stevig, en nauwelijks samendrukbaar. Dit maakt deze schoenen erg gunstig bij het uitvoeren van deadlifts. Ook bij CrossFit WOD’s zonder gewichthefoefeningen is deze schoen goed te gebruiken. In tegenstelling tot schoenen gericht op olympisch gewichtheffen, heeft deze schoen geen hakverhoging. Wil je gewichthefoefeningen zoals snatch en de clean&jerk uitvoeren, dan kan je beter kiezen voor een schoen met een hakverhoging, zoals de Nike Romaleos 2.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitvegoerd in gestikt leer en suede. Hierdoor is de schoen stevig, en heeft deze een goede zijwaartse stabiliteit. Deze schoen is een zogenaamd ‘high-top’-model, wat betekend dat de schoen hoger doorloopt over de enkels. Door de veters tot bovenin vast te strikken geeft de schoen zo steun aan de enkels. Voer je deadlifts uit, dan is dat gewenst. Bij het uitvoeren van squats kun je de schoen beter niet tot bovenin vaststrikken, omdat je bij squats juist beweginsvrijheid wil hebben bij de enkels, omdat de knieën bij het zakken naar voren komen.

Deze schoen heeft een stevige, platte, rubberen zool, die voor veel grip zorgt. Dit is bij alle krachtoefeningen die je kunt uitvoeren een voordeel. Deze schoen maakt gebruik van platte veters. In de tong van de schoen zit een lus waar de veters doorheen lopen. Door de veters hier doorheen te strikken blijft de tong goed op zijn plaats tijdens het trainen.

Kleur en Design

In Nederland is deze schoen beschikbaar in één kleur: zwart met donkerblauwe voering. Via de officiële shop van Energy1999 zijn er op dit 14 verschillende kleuren beschikbaar.

Pasvorm

De Energy1999 Invictus valt ongeveer normaal qua grootte. Er is hier een maattabel beschikbaar die je kunt raadplegen om de jusite maat te vinden. Je meet dan je voet op, en vergelijkt de waarden met de tabel om de juiste maat te vinden. De wijdte van de schoen is gemiddeld.

Conclusie

De Energy1999 Invictus zijn goede, stevige schoenen voor krachttraining en bodybuilding, met name deadlifts. Ook zijn deze schoenen geschikt voor CrossFit WOD’s zonder gewichthefoefeningen.

Energy1999 Invictus kopen

De Energy1999 Invictus zijn binnen Nederland te koop bij XXLnutrition.com.

Update: Deze schoenen zijn nog maar in een paar maten beschikbaar. Zoek je vergelijkbare schoenen, bekijk dan eens de Otomix Stingray.

€99,50XXLnutrition.nl

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: onbekend
  • Beschikbare kleuren: Zwart
  • Hoogte hak: –
  • Optimaal voor: Deadlift, bodybuilding
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €99,50 – €99,50

€99,50XXLnutrition.nl

Gallerij

BlauwRoodOranje

Plaats een reactie

Send this to a friend