Otomix Stingray deadliftschoen

Inleiding

De Otomix Stingray is een stevig zittende platte schoen met dunne zool, en is erg populair onder powerlifters en bodybuilders voor onder andere de deadlift.

Otomix-Stingray-Escape-breed-camo-zwart-rood-2

Gebruik

De schoen wordt door Otomix zelf omschreven als bodybuilding-, sportschool-, MMA- en worstelschoen. Omdat deze schoen een zeer dunne zool heeft, zonder demping, is deze uitermate geschikt als deadliftschoen. De schoen is erg flexibel en daarom ook geschikt voor CrossFit. Alleen voor CrossFit WOD’s waarbij nog flinke stukken gerend moet worden zou wat meer demping gewenst zijn. Squatten is in deze schoen ook zeker mogelijk, als je zonder verhoogde hak de beweging nog goed uit kan voeren en flexibel genoeg bent om daarmee comfortabel op diepte te komen.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen heeft geen hak,  geen dempende lagen en een dunne rubberen zool met goede grip. Mechanisch gezien is het voor de meesten het voordeligst om de deadliften zonder hak. Daarnaast verkort de dunne schoen bij de deadlifts de range of motion. De rubberen zool geeft een zeer stevige grip aan de grond. Dit is vooral belangrijk bij sumo deadlifts, waarbij je wijder staat, en ook kracht in zijwaartse richting uitoefent. Dit is een flink voordeel op bijvoorbeeld de ‘Model M’ deadliftschoen van goodlift.cz, een bekend type deadliftschoenen. Deze heeft een harde zool met weinig profiel, en voelt glad aan op een deadliftplatform.

De Otomix Stingray Escape is  gemaakt van leer en synthetisch textiel. De schoen is een high-top model, een hoge schoen, en geeft daarom ook steun aan de enkels. Dit is gewenst bij deadlifts. Als je wilt squatten in deze schoenen is het aan te raden om de veters niet tot bovenin vast te strikken, maar de bovenste vetergaten over te slaan. Bij het doen van squats beweeg wil je de beweging van je enkels namelijk niet limiteren, omdat je bij het squatten met je knieën naar voren komt.

De platte veters van deze schoenen beginnen laag op de voet en lopen tot ver naar boven vast. Dit heeft als voordeel dat je de schoenen over de volledige lengte stevig en strak vast kunt zetten aan je voeten.

Band

Het enige wat ontbreekt aan deze schoen om het de optimale deadliftschoen te maken, is de op te spannen band voor nog meer stevigheid en stabiliteit. De enige specifieke deadliftschoen waarbij dit mogelijk is is de Sabo Deadliftschoen, die helaas alleen in Rusland of de Verenigde Staten verkrijgbaar is.

Kleur en Design

De schoen heeft, zoals bijna alle producten van Otomix, een retro design. De schoen is in het Zwart, lichtblauw of Rood te bestellen in Nederland. In oa de VS is de schoen in meer kleuren beschikbaar, zoals wit of camo.

Pasvorm

De schoen valt relatief klein. Het is daarom aan te raden ze een halve europese maat groter te bestellen dan de maat die je normaal gesproken draagt. Als je wil dat ze goed strak zitten voor de optimale performance kan je het risico nemen dezelfde maat te bestellen als normaal. Qua wijdte valt de schoen normaal.

Conclusie

De Otomix Stingray is een prima schoen voor allround gebruik in de sportschool, en zeker voor deadlifts.

Waar te koop?

De Otomix Stingray is te koop op Amazon.de, en kan binnen 1 dag gratis worden geleverd in Nederland.

Bestellen op Amazon.de (bekijk prijs)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: onbekend
 • Beschikbare kleuren: Zwart, Rood, Blauw
 • Hoogte hak: 0,0″ / 0,0 cm
 • Materiaal hak: nvt
 • Optimaal voor: Deadlifts
 • Pasvorm (lengte): valt klein
 • Pasvorm (wijdte): normaal
 • Prijs: bekijk laatste prijs:

Amazon.de (bekijk prijs)

Gallerij

 • Otomix Stingray (Zwart) - Zijaanzicht

 • Otomix Stingray (Rood) - Zijaanzicht

3 gedachten over “Otomix Stingray deadliftschoen”

 1. Dit zijn zeer goede kwaliteit schoenen niks over gelogen.
  Ik heb deze nu dertig jaar .
  Maar nu beginnen ze het einde te naderen .
  Het leer begind te scheuren .
  Ik gebruik deze 6 dagen per week in de gym .
  En ben zeker van plan om deze weer te kopen..

  Beantwoorden
  • Hoi Kees,

   Bedankt voor het delen van je ervaring! Zeker niet slecht voor 30 jaar gebruik.
   Daarnaast is het erg gunstig dat exact deze schoenen al decennia lang verkrijgbaar zijn en blijven.

   Hopelijk gaan je nieuwe paar weer (minstens) net zo lang mee!

   Groet,
   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend