Reebok CrossFit Nano Pump 2.0

Inleiding

De Reebok CrossFit Nano Pump 2.0 zijn CrossFit schoenen ontworpen op comfort, en voor gebruik bij dynamische oefeningen en runs. Deze schoen is beschikbaar in 5 standaard kleuruitvoeringen; twee voor dames, en drie voor heren.

Gebruik

De Reebok CrossFit Nano pump 2.0 zijn ontworpen voor Crossfit workouts met veel dynamische oefeningen en runs. Deze schoen is flexibel en heeft relatief veel demping. Omdat deze schoen veel demping heeft is deze niet optimaal voor zware lifts. Deze schoen is zo goed als plat, en heeft slechts een effectieve hakhoogte van 4mm. Een hakhoogte van slechts 4 mm is te weinig om een merkbaar positief effect te hebben bij de Olympische lifts en squats.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het grootste gedeelte van de schoen is uitgevoerd in kevlar, met daarboven een laag synthetisch materiaal. Aan de achterkant van de schoen zit het ‘Pump’-systeem. Aan de achterkant van de schoen, in de voering, zitten luchtzakjes ingebouwd. Door de schoenen aan te trekken, en vervolgens met het pompsysteem de luchtzakjes op te blazen, zal de schoen zich naar de voet vormen. Hierdoor zal de schoen strak maar comfortabel om de achterkant van je voet passen.

De zool bestaat uit twee delen; de onderkant van rubber, en een tussenlaag met dempend materiaal. De rubberen zool heeft een profiel dat een goede grip geeft op de vloer. Deze zool gebruikt de zogenaamde ‘Metasplit flex grooves’. Dit zijn groeven in de zool die zorgen dat de neus van de schoen zich beter afzonderlijk van de rest van de schoen kan bewegen. Dit is een voordeel bij de meeste dynamische oefeningen. Daarnaast zit het zogenaamde ‘RopePro’-systeem in de zool ingebouwd; dit is een ribpatroon aan de binnenkant van de zool van de schoenen. Dit zorgt voor grip op het touw bij rope climbs; een onderdeel dat soms in CrossFit WOD’s voorkomt.

Een anders speciale eigenschap van deze schoen is dat deze geen lip heeft. Omdat de schoen enigzins elastisch is, en met het pumpsysteem is op te blazen, zul je je voet in de schoenen moeten krijgen zonder dat je deze los kan strikken. Om de voorkant van de schoen stevig vast te zetten kun je gebruik maken van het elastische vetersysteem. Hierbij trek je de elastiste veters aan, en leg je hier een knoop in, zodat deze genoeg elastische kracht geven voor een strakke fit.

Kleur en Design

In Nederland zijn deze schoenen beschikbaar in 5 verschillende kleuruitvoeringen; 3 voor heren, en 2 voor dames. Voor heren is deze schoen beschikbaar in zwart/blauw, zwart/oranje, en zwart/grijs/wit. Voor dames is de pump 2.0 beschikbaar in zwart/paars, en zwart/wit.

Pasvorm

Deze schoenen vallen true size, en zijn gemiddeld wijd. Wil je zeker zijn dat je de juiste maat vind, meet dan je voeten op, en vergelijk de afmetingen met deze maattabel.

Conclusie

De Reebok Crossfit Nano Pump 2.0 is een comfortabele CrossFit schoen die nuttig is voor WOD’s met veel dynamische oefeningen en runs.

Reebok CrossFit Nano Pump 2.0 kopen

De Reebok CrossFit sprint trainers zijn in Nederland te koop op Reebok.nl voor €149,95 (gratis verzending).

Bestellen op Reebok.nl (€149,95)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2016
  • Beschikbare kleuren: 5 kleuropties
  • Hoogte hak: 0,4 cm
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €149,95

Bestellen op Reebok.nl (€149,95)

Gallerij

Zwart/blauwzw/oranjezw/grijs/wit
Paars/zwartZwart/wit

Plaats een reactie

Send this to a friend