Reebok CrossFit Speed TR (ook wel: HIIT TR 1.0)

Inleiding

De Reebok CrossFit Speed TR zijn CrossFitschoenen van Reebok, gericht op WOD’s met veel dynamische oefeningen, zoals runs en box jumps. Deze schoen is sinds januari 2016 beschikbaar, en wordt verkocht in 10 verschillende kleuruitvoeringen.

Reebok-CrossFit-Speed-TR-grijs-groen-meerdere-aanzichten

Gebruik

De Crossfit TR zijn redelijk flexibele schoenen, en ontworpen voor Crossfit WOD’s met veel dynamische oefeningen zoals runs, box jumps, en burpees. De schoen is flexibel, heeft demping en is comfortabel uitgevoerd. Door de demping is de schoen minder geschikt voor zware lifts dan echte gewichthefschoenen, maar de schoen is stevig genoeg om lifts uit te voeren op een lager percentage van je max . Daarnaast heeft de schoen geen hakverhoging, die ook gewenst is bij gewichthefoefeningen.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het grootste gedeelte van de schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas), met daarboven een dunne laag synthetisch materiaal. Door het mesh ventileert de schoen goed. De schoen gebruikt brede, platte veters. Deze blijven beter vastzitten dan ronde veters, dus een voordeel bij veel WOD’s.

De zool bestaat uit twee delen; de onderkant van rubber, en daarboven een tussenzool met demping. Op het patroon na is de zool volledig plat, en geeft een goede grip op de vloer.

Net als de Metcon, heeft deze schoen een TPU ‘heel clip’ aan de achterkant. Dit is zo ontworpen voor de CrossFit oefening handstand push-ups, waarbij je in een handstand met de hielen tegen de muur je opdrukt. Door dit in TPU uit te voeren in plaats van rubber, geeft het contact van de hiel van de schoen op de muur minder weerstand.

Daarnaast zit er in deze schoen ook het zogenaamde ‘RopePRO’. RopePRO is een ribpatroon aan de binnenkant van de schoen, dat helpt met de CrossFitoefening Rope Climbs, omdat het meer weerstand geeft op het touw.

Kleur en Design

In Nederland is deze schoen beschikbaar in 10 verschillende kleuren; 3 kleurvarianten voor de herenuitvoering, 3 voor de damesuitvoering, en 4 voor zowel de heren- als de damesuitvoering.

Pasvorm

De Reebok Speed TR valt true size. Om de juiste maat te vinden, gebruik je deze maattabel. Ook qua breedte valt deze schoen normaal uit.

Conclusie

De Reebok Crossfit Speed TR is een zeer goede schoen voor WOD’s met veel dynamische oefeningen. Omdat deze schoen comfortabel en flexibel is uitgevoerd, is deze schoen beter dan Nano’s bij WOD’s met veel dynamische oefeningen en runs.

Reebok CrossFit Speed TR kopen

De Reebok CrossFit sprint trainers zijn in Nederland te koop op Reebok.nl vanaf €99,95. Deze schoenen zijn, in tegenstelling tot veel andere CrossFit schoenen van reebok, niet te personaliseren qua kleur. Wel is het mogelijk om een eigen tekst, bijvoorbeeld je naam, af te laten drukken op de schoen. Per schoen kost dit €5 extra. Het maximum is hierbij 12 letters per schoen.

Reebok-Crossfit-Speed-TR-personaliseren-naam

Bestellingen bij Reebok worden gratis verzonden. Ook kun je de schoenen tot 100 dagen na levering gratis retourneren.

Bestellen op Reebok.nl – heren (€99,95)

Bestellen op Reebok.nl – dames (€99,95)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2016
  • Beschikbare kleuren:
    10 verschillende kleuren
  • Hoogte hak: 3 mm
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €74,95-99,95

Reebok.nl – heren (€99,95)

Reebok.nl – dames (€99,95)

Gallerij

blauwgrijs/groengrijs/wit
roze/witwitblauw/rood

Plaats een reactie

Send this to a friend