Reebok CrossFit Sprint TR

Inleiding

De Reebok Sprint TR zijn CrossFitschoenen van Reebok, gericht op WOD’s met veel dynamische oefeningen, zoals runs en box jumps.  Deze schoen is beschikbaar in 6 standaard kleuruitvoeringen; drie voor dames, en drie voor heren. Daarnaast is deze schoen qua kleur volledige te personaliseren, als je bestelt op Reebok.nl.

Gebruik

De Reebok Sprint TR zijn ontworpen voor Crossfit Workouts met veel dynamische oefeningen. Bijvoorbeeld de benchmark WOD Helen. De schoen is flexibel en heeft demping. Door de demping is de schoen minder geschikt voor zware lifts. Ook is de schoen plat, en heeft dus geen hakverhoging, wat gewenst is bij gewichthefhoefeningen. Vergeleken met hardloopschoenen is de Sprint TR juist stevig uitgevoerd, onder andere met een hakversteviging en de ‘duracage’, een plastic versteviging over de gehele bovenkant van de schoen. De Reebok Sprint TR zit daarmee qua gebruik tussen een platte lifting schoen, zoals de Nano, en een echte hardloopschoen in.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het grootste gedeelte van de schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas), met daarboven de zogenaamde ‘duracage’; stevig synthetisch materiaal dat in een soort kooiconstructie hieroverheen ligt. De duracage zorgt voor stevigheid in de schoen, terwijl het mesh ervoor zorgt dat de schoen goed ventileert. Daarnaast zit er bij de hiel een hielversteviging van synthetisch leer. Er zit aan de achterkant van de schoen ook een lus, die je kunt gebruiken om de schoen makkelijk aan te krijgen. In de schoen zitten brede, platte veters. Dit is een vooral bij schoenen die je bij dynamische oefeningen gebrukt een voordeel, omdat deze minder snel losraken dan ronde veters.

De zool bestaat uit twee delen; de onderkant van rubber, en daarboven een tussenzool met demping. De zool heeft een goede grip op de vloer, en heeft in het midden een zogenaamde ‘propulsion plate’ (uitleg), die zou moeten helpen bij het afzetten.

Kleur en Design

Qua design lijkt deze schoen veel op de andere fitnessschoenen van Reebok. In Nederland is deze schoen beschikbaar in 6 standaard kleuruitvoeringen; 3 voor heren, en 3 voor dames. Voor heren is deze schoen beschikbaar in het zwart/geel, zwart/blauw/geel, en zwart/groen. Voor dames is de schoen beschikbaar in geel/zwart, wit/groen, en zwart/roze.

Daarnaast kun je op Reebok zelf volledig je eigen kleur kiezen met de customizer. Je kunt hier een kleur kiezen voor de stoffen basis, de duracage, de tong, veters, de voering, en de achterkant.

Pasvorm

De Reebok Crossfit Sprint TR is redelijk smal. De beste manier om de juiste maat te vinden, is door je voeten op te meten, en te vergelijken met deze maattabel. Heb je echt brede voeten, kies dan één europese maat groter dan dat de maattabel aangeeft.

Conclusie

De Reebok Crossfit Sprint TR is een zeer goede schoen voor WOD’s met veel dynamische oefeningen. Als er een run in de WOD zit, is deze schoen een betere keuze dan bijvoorbeeld de Nano’s.

Reebok CrossFit Sprint TR kopen

De Reebok CrossFit sprint trainers zijn in Nederland te koop op Reebok.nl voor €57. Hier kan je ze customizen; zo kan je zelf de kleur kiezen voor verschillende onderdelen van de schoen.

Bestellen op Reebok.nl €79,95

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2014
  • Beschikbare kleuren: 6 standaard kleuren, en volledig te personaliseren.
  • Hoogte hak: 0 cm
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): Normaal
  • Pasvorm (wijdte): Smal
  • Prijs: €57,00

Reebok.nl €79,95

Gallerij

zw/bl/geelzwart/geelzwart/groen
geel/zwartwit/groenzwart/roze

Plaats een reactie

Send this to a friend