Adidas AdiPower gewichthefschoen

Inleiding

De oorspronkelijke, rode versie van de Adidas Adipower is op de markt gebracht in 2012, voor de Olympische Spelen, en is daar door vele Olympische atleten gebruikt bij het gewichtheffen. Er zijn in 2014 nog twee nieuwe kleuren uitgebracht, wit en zwart met rode accenten, en later nog een uitvoering in het beige.

Gebruik

De hele schoen is gericht gemaakt voor het Olympisch gewichtheffen, en daarnaast uitermate geschikt voor squatten, bankdrukken (als powerliftschoen) en dergelijke krachtoefeningen. De AdiPowers zijn echter niet optimaal om mee te CrossFitten, want de schoen is te stijf om bijvoorbeeld goed mee te kunnen rennen en springen. Zie voor alternatieven voor CrossFit, de sectie CrossFit.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in leer met een PU coating. Deze coating verbeterd de stevigheid en duurzaamheid van de schoen ten opzichte van gewoon leer. Wel is dit materiaal stijver dan ongecoat leer, dus zal het wat langer duren tot de schoen zich naar de voet begint te vormen.
Er zitten in tegenstelling tot het oude model van Adidas (de AdiStars, die niet meer verkrijgbaar zijn), in deze uitvoering wel ventilatiegaten in de neus van de schoen. Hierdoor ventileert de AdiPower goed. De schoen is uitgevoerd met platte veters, die over het algemeen minder snel losraken dan ronde. De lip van de schoen bevat vetergaten, waardoor de lip goed tijdens het liften beter op zijn plaats blijft. De rubberen zool is zo ontworpen dat deze over het volledige oppervlak contact maakt met de grond, en geeft daardoor een goede grip en voorkomt slippen.

Hak

De hak van de schoen is met dit model door Adidas voor het eerst uitgevoerd met een harde TPU, (Thermoplastic polyurethane, een plastic), waar eerdere modellen uitgevoerd werden in hout. Het voordeel hiervan is dat de schoen lichter is, terwijl deze nog steeds zijn kracht behoudt. Bij de oefening Clean and Jerk heeft dit als voordeel dat je je net iets minder weerstand hebt bij het snel verplaatsen van je voeten, terwijl het voor oefeningen zoals het squatten, waar je voeten zich niet verplaatsen, dit geen nadeel oplevert.
De hak is onafhankelijk van de lengtemaat die je kiest, effectief gezien 0.75 inch, ofwel 1.9 cm. De TPU hak van deze schoen zit niet alleen onder je voet, maar vormt een kom om de onderkant van je voet, wat de zijwaartse stabiliteit vergroot. De hak is in tegenstelling tot de meeste gewichthefschoenen niet slechts een driehoek, maar gevormd naar de voet, en vult ook gedeeltelijk de holte van je voet op. Dit ‘Torsion System’ zorgt ervoor dat het midden van de voet ook ondersteund is, waardoor de (grote) krachten die op je voet komen te staan gelijk worden verdeeld over de schoen.

Band

Ter verbetering van de stabiliteit van de schoen, heeft deze, net zoals alle andere gewichthefschoenen, een op te spannen band met klittenband. Bij deze schoen is echter het materiaal, plastic en nylon, een stuk steviger dan de andere schoenen, die vaak leer gebruiken. De band is daardoor stevig aan te trekken zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze breekt of uitgerekt raakt. De band is ook een stuk breder uitgevoerd dan bij andere schoenen. Ook is het klittenband bij deze schoen een stuk sterker dan gemiddeld.

Kleur en Design

De schoen is tegenwoordig beschikbaar in twee verschillende kleuren: de oorspronkelijke versie in het rood is niet meer beschikbaar. Sinds 2014 is de schoen beschikbaar in het wit met grijs en zwarte accenten, en zwart met rode en grijze accenten. De laatste uitvoering van deze schoen is de volledige beige uitvoering. De schoen is uitgevoerd in een strak, ‘futuristisch’ uitziend design.

Pasvorm

De schoen valt ongeveer normaal qua grootte. Het is daarom aan te raden deze schoen in dezelfde maat te kopen als je andere (Adidas) schoenen. De juiste maat voor Adidas schoenen vind je door gebruik te maken van de maattabel. De voorkant van de schoen is redelijk smal, wat met opzet zo ontworpen is zodat de schoen een betere stabiliteit geeft. Als je de schoen een paar weken draagt zal die zich gaan vormen naar je voet en begint ook de smalle voorkant comfortabel te passen. Alleen als je een erg brede voorvoet hebt kan je overwegen de schoen een maat groter te kopen, of in plaats hiervan de Nike Romaleos 2 te kiezen, die breder uitvalt en qua kwaliteit een goede concurrent is van de Adidas AdiPower.

Conclusie

Deze schoen is qua stabiliteit de beste op de markt. De bouwkwaliteit is in alle opzichten zeer goed. Kortom, doe je serieus aan krachttraining en wil je stevig in je schoenen staan, kies dan voor de Adidas Adipowers.

Adidas AdiPower gewichthefschoenen kopen

De Adidas Adipower is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de beige uitvoering, en alleen nog op Amazon.de.

Bestellen op Amazon.de (bekijk prijs)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2012 en 2014
 • Beschikbare kleuren: Wit, Rood
 • Hoogte hak: 0,75″ / 1,9 cm
 • Materiaal hak: TPU
 • Optimaal voor: Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Smal
 • Prijs: bekijk laatste prijs

Amazon.de (bekijk prijs)

Gallerij

 • Adidas Adipower (Wit) - Zijaanzicht

 • Adidas Adipower (Rood) - Zijaanzicht

 • Adidas Adipower (Zwart/Rood) - Zijaanzicht

8 gedachten over “Adidas AdiPower gewichthefschoen”

  • Hoi Sam,

   De rode Adipowers zijn niet meer in productie, dus niet meer verkrijgbaar via bol.com. Ik heb even voor je op Ebay gekeken, en daar is nog één maat 43 (maat 10 US) verkrijgbaar, en daar vragen ze daarom ook meteen een extra hoge prijs voor. Hier de link: Rode Adidas Adipower.
   Anders zal je toch voor de witte of zwart/rode versie moeten kiezen.

   Groeten,

   Guido

   Beantwoorden
  • Deze zijn op dit moment alleen online te bestellen. Je kunt gebruik maken van de maattabel voor het vinden van de juiste maat.

   Groet,

   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   Beantwoorden
 1. Ik ben opzoek naar de lifters in het wit of zwart in maat 38.. vind ze nergens meer, ook niet online..
  Enig idee waar ik ze kan vinden?

  Beantwoorden
  • Hoi Danielle,

   Zover ik weet is maat 38 helaas binnen Nederland nergens meer te krijgen. Omdat de AdiPowers een oud model gewichthefschoenen zijn, weet ik niet of deze ooit weer op voorraad komen.

   Wel is er op Ebay nog een maat 38 (UK maat 5.5) te krijgen.

   Ook zou je kunnen kijken naar een alternatief, zoals de Reebok OG Lifter en de Nike Romaleos 3.

   Groet,
   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   UPDATE 1 juni 2017:
   De Adipowers zijn weer beschikbaar in alle maten, hier op Adidas.nl!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend