Nike Romaleos 2 gewichthefschoen

Inleiding

De Nike Romaleos 2 is een high-end gewichthefschoen die in 2012 door Nike op de markt is gebracht. Deze schoen is wereldwijd populair vanwege de goede bouwkwaliteit en stevigheid, maar vooral vanwege de wijdere pasvorm en het strakke design.
nike-romaleos-meerdere-aanzichten-3

Let op: niet meer als nieuw beschikbaar. Bekijk de nieuwste versie: de Nike Romaleos 4!

Gebruik

De hele schoen is gericht gemaakt voor het Olympisch Gewichtheffen, en daarnaast uitermate geschikt voor squatten, bankdrukken en dergelijke krachtoefeningen. De Romaleos zijn omdat ze ontworpen zijn op gewichtheffen vrij stijf (maar minder dan de AdiPowers), en zijn daarom niet de beste keuze om mee te CrossFitten. Zie daarvoor de sectie CrossFit.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in relatief dik glad synthetisch leer, wat veel stevigheid geeft aan de schoen. Er zitten in de neus,  aan beide kanten, drie grote ventielatie‘gaten’ van mesh stof. Ook naast de veters zitten nog twee van dit soort ventilatiegaten. Ondanks de vele ventilatiegaten wordt het door het dikke leer vrij warm in de schoen bij gebruik.

Bij deze schoen worden twee verschillende inlegzolen geleverd. De ‘trainingsinlegzool’ en de ‘wedstrijdinlegzool’. De trainingszool is zachter en volledig plat, en hoort comfortabeler te zitten. De wedstrijdinlegzool is harder en gevormd naar de voet, en vult de holte van de voet op. Nike raadt aan om de wedstrijdzool alleen te gebruiken als je deelneemt aan een wedstrijd, voor een iets betere krachtoverdracht op het moment dat elke kilo telt. Het is alsnog aan te raden meteen beide inlegzolen te proberen; afhankelijk van de vorm van je voet is het ook mogelijk dat de wedstrijdinlegzool je comfortabeler past.
De rubberen zool van de schoen is volledig plat om zoveel mogelijk contactoppervlak te hebben met de grond voor de best mogelijke grip.

Hak

De hak van de schoen is uitgevoerd in TPU, en is ongeacht van de maat die je kiest, effectief 0.75” ofwel 1,9 cm. Het TPU materiaal van de hak loopt in één stuk door verder omhoog, en valt daardoor als een kom om de hiel van je voet. Dit zorgt voor een enorm stevige constructie met een flinke zijwaartse stabiliteit. De hak (en zool) hebben in het midden een ondiepe uitsparing om de schoen lichter te maken. Deze uitsparing heeft verder geen invloed op de stevigheid van de hak.

Band

In tegenstelling tot de meeste gewichthefschoenen, heeft deze schoen niet één, maar twee op te spannen banden ter verbetering van de stabiliteit van de schoen. Waar de Adidas AdiPower gebruik maakt van een smalle neus van de schoen voor stabiliteit, geeft bij de Nike Romaleos de onderste band nog stabiliteit aan de voorvoet.

Kleur en Design

De schoen heeft 5 verschillende kleuruitvoeringen; Zwart, Wit, ‘Obsidian’ (donkerblauw), ‘Comet red’ (rood), en ‘Volt’ (knalgeel).

Pasvorm

De Romaleos II valt normaal qua grootte. Groot voordeel van deze schoen is dat hij lichtelijk wijd is aan de voorvoet en dus de meesten goed zal passen. Dat de schoen wijd valt betekent niet dat hij inlevert aan stevigheid en stabiliteit; daarvoor kan je de onderste band strak aantrekken.
Wil je zeker zijn dat je de goede maat kiest, dan meet je je voet op, en vergelijk je de uitkomst met deze maattabel van Nike.

Conclusie

Deze schoen is qua stabiliteit en bouwkwaliteit zeer goed. Als je op zoek bent naar een high-end gewichthefschoen, en je hebt een brede voet, en/of bent fan van het design, dan is dit een betere keuze dan de Adidas AdiPowers. Verder is voor de Nike Romaleos 2, de Adidas Power Perfect 2 een goedkoper alternatief. Ook dit is een gewichthefschoen met een 0,75 inch hak, die voor een gewichthefschoen wijd valt.

Waar te koop?

De Nike Romaleos 2 is binnen Nederland te bestellen op Nike.com/nl voor 200 euro. Ook via Ebay.nl zijn ze betrouwbaar naar Nederland te krijgen. Ebay is een platform waarbij verkopers zich aan kunnen sluiten . Let bij het kopen op Ebay altijd op het percentage positieve feedback die de verkoper ontvangt. De aan te raden verkopers zijn weightlifting-gear en runinstyle.  Omdat de verkopers allemaal in het buitenland zitten, is er meestal een relatief lange verzendtijd en hoge verzendkosten. In de meeste gevallen zal de prijs, inclusief verzenden, rond de €200 liggen.

Update (februari 2016): De Nike Romaleos 2 is nu ook rechtstreeks te bestellen bij Nike zelf! Je betaalt voor de schoenen 200 euro, met gratis verzendig, en met de optie om gratis te retourneren.

Bestellen op Nike.com/nl (€200,00)

Bestellen op Ebay.nl (~€200,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2012
 • Beschikbare kleuren: Zwart
 • Hoogte hak: 0,75″ / 1,9 cm
 • Materiaal hak: TPU
 • Optimaal voor: Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Wijd
 • Prijs: €195-200

Nike.com/nl (€200,00)

Ebay.nl (~€200,00)

Gallerij

 • Nike Romaleos 2 (Zwart) - Zijaanzicht

 • Nike Romaleos 2 (Volt; Geel) - Zijaanzicht

 • Nike Romaleos 2 (Wit) - Zijaanzicht

 • Nike Romaleos 2 (Obsidian; Blauw) - Zijaanzicht

 • Nike Romaleos 2 (Comet Red; Rood) - Zijaanzicht

5 gedachten over “Nike Romaleos 2 gewichthefschoen”

 1. Geachte,
  Ik wil nike romaleos 2 kopen maar weet niet welke maat moet ik bestellen.
  mijn sportschoon van merk nike is 42,5 en 43 ze passen alle bij en heb ook speling,
  maat 42 past me ook maar mijn tenen komen net tegen de voor kant.
  ik sport met wandelling soken en dune soken,
  wat is u advies hier over zodat ik goede maat kan bestellen.

  M.v.g.,

  Hesam Shahi

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de informatie, heb de link toegevoegd!

   Ik heb ook contact gehad met Fitness-Seller.nl, die geven aan binnenkort ook met de verkoop van de Nike Romaleos 2 te beginnen.

   – Guido

   Beantwoorden

Plaats een reactie