Adidas Power Perfect 2 gewichthefschoen

Inleiding

De Adidas Power Perfect II is een mid-range gewichthefschoen die door Adidas in 2011 op de markt is gebracht. De schoen wordt ondertussen niet meer geproduceerd, maar is nog in gelimiteerde oplage beschikbaar in een aantal webshops. De schoen is wereldwijd slechts in één kleuruitvoering beschikbaar; wit met rode accenten.

Let op: niet meer als nieuw beschikbaar. Bekijk de nieuwe uitvoering: de Power Perfect 3!

Gebruik

De schoen is gericht op het Olympisch gewichtheffen, maar ook prima te gebruiken als squatschoen en voor andere krachtoefeningen. De Power Perfects zijn vrij goed te gebruiken voor CrossFit, want de schoen is een stuk flexibeler van bijvoorbeeld de Adidas Adipowers.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in leer met ventilatiegaten aan de zijkant. De schoen is uitgevoerd met halfonde veters, die over het algemeen minder snel losraken dan volledig ronde. Over de lip van de schoen loopt een leren strip met daarin twee gaten waaronder de veters kunnen lopen. Hierdoor blijft de lip van de schoen erg goed op zijn plaats bij het liften en verbetert de stevigheid van de schoen. De zool van de schoen is volledig plat en in rubber uitgevoerd; goede eigenschappen voor een stevige grip aan de grond.

Hak

De Power Perfects hebben een hak van 0,75 inch, ofwel 1,9cm van EVA. Waar het gebruik van dit materiaal voor een enigzins samendrukbare hak zorgt bij de Adidas Powerlift 2, is dit minder een probleem bij de Power Perfects. Het EVA is hier uitgevoerd met hogere dichtheid waardoor het nauwelijks vervormd. Toch kan dit qua stevigheid niet op tegen een hak uitgevoerd in hout of TPU.

Band

Voor de verbetering van de stabiliteit heeft de schoen, zoals bij gewichthefschoenen gebruikelijk, een enkele op te spannen band met klitteband. De band is uitgevoerd in synthetisch materiaal.

Kleur en Design

De schoen is tegenwoordig beschikbaar in een kleuruitvoering: Wit met rode en zwarte accenten. De schoen lijkt qua design veel op klassieke Adidas-sneakers.

Pasvorm

De schoen valt normaal qua grootte (true size). Ook qua wijdte vallen de schoenen normaal. Daarom is het aan te raden om voor dezelfde maat te kiezen als bij je andere schoenen. Om zeker te zijn van je maat, kan je ook je voet opmeten, en vergelijken met de maattabel van adidas.

Conclusie

De Power Perfect 2 zijn prima gewichthefschoenen. Qua bouwkwaliteit en stabiliteit is deze schoen erg goed. Ten opzichte van de AdiPowers, is de hak van de Adidas Power Perfect 2 wat minder; deze had van steviger materiaal gemaakt kunnen worden, en ook om de voet kunnen vormen voor betere zijwaartste stabiliteit. Deze schoen ligt daarom qua kwaliteit tussen de Adidas Powerlift 2 en de Adidas AdiPower in. De hak is steviger en hoger dan die van de Adidas Powerlift 2. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed en ligt in lijn met de andere modellen van Adidas; qua prijs ligt de schoen ook tussen de andere twee modellen in. Een voordeel van de Power Perfect II heeft op de AdiPower is dat deze qua wijdte normaal valt. Met enigzins brede voeten zit deze schoen nog comfortabel. Als je deze schoen wil kopen, wacht dan niet te lang, want de productie is gestopt en het is moeilijk in te schatten hoe lang ze nog te koop zijn.

Waar te koop?

De Adidas Power Perfect 2 is te koop op Adidas.nl voor €119,95 (gratis verzending). Ook via Ebay.nl is de Power Perfect 2 te koop, voor ongeveer €115,00 via de verkoper CortexPower. De schoenen worden dan verzonden vanuit Duitsland.

Bestellen op Adidas.nl (€129,95)

Bestellen op Ebay.nl (€115,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2011
 • Beschikbare kleuren: Wit/Rood
 • Hoogte hak: 0,75″ / 1,9 cm
 • Materiaal hak: EVA
 • Optimaal voor: Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €92,95 – €131,09

Adidas.nl (€129,95)

Ebay.nl (€115,00)

Gallerij

7 gedachten over “Adidas Power Perfect 2 gewichthefschoen”

 1. Had ze binnen 5 werkdagen binnen via Ebay. Prijs is lager dan wat hier staat, was 108 met verzenden erbij. Heb uiteindelijk gewoon dezelfde maat genomen als m’n andere sportschoenen en ze zitten prima.

  Beantwoorden
  • Hoi Dirk,
   Bij de buitenlandse verkopers van Ebay is de prijs in euro afhankelijk van de huidige koers euro/dollar of euro/pond, want alleen de prijs in dollars of ponden van de buitenlandse verkoper staat vast. Daarom kan de prijs in euro wat fluctueren. Fijn om te horen dat ze goed zitten! Veel plezier ermee.

   -Guido

   Beantwoorden
 2. Zelf deze schoenen besteld via ebay. Helaas daarna pas dit artikel gelezen waardoor ik een iets grotere maat heb gekocht dan normaal 44, in plaats van 43 1/3 ze zitten op zich prima.

  Beantwoorden

Plaats een reactie