Adidas Powerlift 2 powerliftschoen

Inleiding

De Adidas Powerlift 2.0 is een krachtschoen die door Adidas in 2013 op de markt is gebracht. De schoen is uitgevoerd in verschillende kleuren: zwart/rood, blauw/rood, geel/zwart, grijs/groen, en blauw/roze, en sinds 2014 ook wit/blauw, paars/rood (nightflash) en roze/geel. In 2015 kwam daar nog zwart (core black), zwart/geel, en groen bij. De meest recent toegevoegde kleuren zijn op dit moment het best beschikbaar.

 

adidas-powerlift-2-powerlifting-schoenen-v3

Let op: niet meer als nieuw beschikbaar. Bekijk de nieuwste versie: de Adidas Powerlift 5!

Gebruik

De schoen is ontworpen voor Powerlifting, en dus bedoeld voor gebruik bij de oefeningen squat, bankdrukken en deadliften. Ook voor Olympisch Gewichtheffen en andere vormen van krachttraining is de schoen zeker geschikt. De schoen valt mee qua stijfheid, en is dus ook nog te gebruiken om mee te CrossFitten, hoewel daar betere alternatieven voor zijn.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in leer met een PU coating. Deze coating verbetert de stevigheid en duurzaamheid van de schoen ten opzichte van gewoon leer.
Er zitten ventilatiegaten in de neus, aan de binnenkant van de schoen, en bij de hiel. De schoen is uitgevoerd met ovale veters, net als bij de meeste hardloopschoenen. Er zit een lus voor de veters in de lip van de schoen, waardoor de lip beter op zijn plaats blijft tijdens de training.
Ook bij deze schoen is de rubberen zool zo ontworpen dat deze over het volledige oppervlak contact maakt met de grond, waardoor deze een goede grip geeft op de grond en slippen voorkomt.

Hak

De Powerlift 2 heeft met  0.60” ofwel 1.5 cm, een relatief kleine hak. Dit is waarschijnlijk afgesteld op de behoeftes van powerlifters, die gemiddeld gezien een kleinere hak nodig hebben om een goede ‘low-bar’ squat uit te voeren. Vind je deze hak te laag, dan kan je altijd nog een hakverhoging toepassen.
De hak is gemaakt van EVA, Ethylene-vinyl acetate , wat een minder hard materiaal is dan TPU, en daardoor is de hak helaas wat samendrukbaar. De hak zit in deze schoen alleen onder de voet, en niet als geheel om de voet heen, zoals bij de AdiPowers, en draagt dus niet bij aan de zijwaartse stabiliteit.

Band

De schoen heeft een enkele, op te spannen band ter versteviging van de stabiliteit. In vergelijking met de AdiPowers is dit een minder stevig uitgevoerde band.

Kleur en Design

Deze schoenen zijn uitgebracht in veel verschillende kleuren. In Nederland zijn niet alle kleuren op dit moment beschikbaar, de beschikbaarheid verschilt per webwinkel. De meeste webwinkels hebben in ieder geval de zwarte uitvoering.
Het design van de schoen is dat van een traditionele adidas sneaker, met de drie Adidas-strepen uitgevoerd in leer. Verder lijkt de Powerlift 2 erg op de Adidas Power Perfect 2. Onderdeel van het design zijn de vier uitsparingen in de hak.

Pasvorm

De Adidas Powerlift 2 valt normaal qua grootte. Het is daarom aan te raden deze schoen in dezelfde maat te kopen als je andere schoenen.  In tegenstelling tot de AdiPower zit deze schoen niet smal rond de voorvoet, en zal deze schoen de meeste sporters daarom prima passen. Wil je zeker zijn van de juiste maat, dan kan je gebruik maken van de adidas maattabel.

Conclusie

De Adidas Powerlift 2 is een goede optie als je voorkeur hebt aan de relatief lage hak, of niet de optimale performance uit de schoen hoeft te halen, bijvoorbeeld als je geen wedstrijdsporter bent.
Wat betreft stevigheid en stabiliteit kan de schoen gewoonweg niet op tegen de AdiPower. Ook de enigszins samendrukbare hak is een nadeel. Het is wat dat betreft het instapmodel gewichthef/powerliftschoen.
De prijs-kwaliteit verhouding voor deze schoen is echter zeer goed. De schoen kost iets meer dan de helft van de Adidas Adipower, en blijft in alle opzichten een enorme vooruitgang op de gemiddelde sneakers als het gaat om serieuze krachttraining.

Waar te koop?

Vanwege de introductie van een nieuwe uitvoering is de Powerlift 2 niet meer verkrijgbaar op Adidas.nl. Wel zijn ze nog op Ebay.nl nog te bestellen. De aan te raden verkoper via Ebay is start-fitness. De schoenen worden dan verzonden vanuit Engeland.

Bestellen op Ebay.nl (€108,31)

Bestellen op Adidas.nl (€90)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2013
 • Beschikbare kleuren: 10 kleuropties
 • Hoogte hak: 0,60″ / 1,5 cm
 • Materiaal hak: EVA
 • Optimaal voor: Squats, Bankdrukken (Powerlifting)
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €84,95 – €129,95

Ebay.nl (€108,31)

Adidas.nl (€90)

Gallerij

ZwartGroen
Roze/geelPaars/RoodWit/Blauw
Zwart/roodBlauw/RoodGeel/ZwartGrijs/GroenBlauw/Roze

2 gedachten over “Adidas Powerlift 2 powerliftschoen”

  • Hoi Levi,

   Ondertussen zit de Powerlift-serie van Adidas al op de Powerlift 5, en is verder eigenlijk alleen nog de Powerlift 4 goed beschikbaar in Nederland. De Powerlift 5 heeft weer een aantal kleine verbeteringen op vorige uitvoeringen, maar is helaas niet beschikbaar in zwart/rood. Wel in volledig zwart of volledig rood.

   Als het echt de Adidas Powerlift 2 in Zwart/rood moet zijn, dan kun je deze nog vinden op Ebay.com (link). De meeste verkopers zitten in de USA, dus dan komen er nog wel shipping fees van zo’n $30-40 bovenop de prijs. In Nederland zijn ze helaas echt niet meer verkrijgbaar.

   Wel is de Adidas Powerlift 4 misschien een optie voor je. Deze is ondertussen ook al minder goed verkrijgbaar, maar hier op Amazon.de is de uitvoering in zwart/rood hier beschikbaar. Deze lijkt qua design en kleuren erg op de Powerlift 2.

   Groet,
   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend