Wat als ik een grotere hakverhoging nodig heb?

Als de effectieve hakhoogte van je gewichthefschoen niet voldoende is, kan je ervoor kiezen om nog een extra hakverhoging aan de binnenkant van je schoen toe te passen.

De aan te raden hakverhoging is de Mysole hakverhoging. Deze hakverhoging van 5 of 8mm wordt toegepast aan de binnenkant van de schoen, en is onder de inlegzool in de schoen te plakken.

Deze specifieke hakverhoging is aan te raden omdat deze is uitgevoerd in EVA. Dit is een stevig, slecht samendrukbaar materiaal (hetzelfde materiaal als de hak van de Adidas Powerlift 2); gunstig is bij gewichtheffen en powerlifting.

Vermijd hakverhogingen van een dempend, samendrukkend materiaal. Omdat dempend materiaal samendrukt onder belasting gaat dat ten koste van je stabiliteit bij het gewichtheffen.

Let op! Als je aan powerliftingwedstrijden doet, zoek dan geen hakverhoging uit van meer dan 1 cm. Artikel 3.7 van het reglement van de Nederlandse Powerlifting Bond (NPB):

“d. Losse inlegzolen die geen deel uitmaken van de originele schoenen mogen maximaal een dikte hebben van 1 cm.”

Dezelfde regels zijn van toepassing bij internationale wedstrijden van de International Powerlifting Federation (IPF). Bij het Olympisch gewichtheffen zijn er hierover geen limiterende regels.

2 gedachten over “Wat als ik een grotere hakverhoging nodig heb?”

  1. Nice advice. Ordered the 5 and 8 mm Mysoles this morning, but from a different website. I will place them in my Power Perfect IIs and see if my depth issues are solved.

    Beantwoorden
  2. awesome piece of advice!! didn’t know that you are actually allowed to use custom soles with your weightlifting shoes. might try this out with my adipowers 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie