Reebok Legacy Lifter II (2) gewichthefschoenen

De Reebok Legacy Lifter 2 zijn de high-end gewichthefschoenen van Reebok, en sinds juli 2020 de opvolger van de oorspronkelijke Reebok Legacy Lifter uit 2017. Net als zijn voorganger, heeft de Legacy Lifter II een effectieve hakverhoging van namelijk 22 mm.

Daarmee hebben deze schoenen de grootste effectieve hakhoogte onder de A-merk gewichthefschoenen. Dat is vooral een extra voordeel bij het maken van diepe squats; zo kom je hiermee nog gemakkelijker op diepte, terwijl je je rug beter rechtop (verticaal) kunt houden.

Op deze pagina vind je alles dat je moet weten over de Reebok Legacy Lifter II. Zo lees je waar deze schoenen geschikt voor zijn, gedetailleerde informatie over alle eigenschappen, informatie over de pasvorm, reviews en reviewscores van deze schoenen, en kun je de beschikbaarheid en prijs van deze schoenen vergelijken bij de webshops die deze verkopen.

Gebruikstoepassing

Dit is een echte gewichthefschoen, die optimaal geschikt is voor Olympisch Gewichtheffen; het uitvoeren van de ‘snatch’ en de ‘clean & jerk’. Daarmee heeft deze schoen ook dezelfde eigenschappen die optimaal zijn voor het uitvoeren van squats, de overhead press, push presses, en bij het bankdrukken.

Omdat de schoenen zijn gebouwd op maximale stevigheid en stabiliteit, zijn ze redelijk stijf. Dat maakt ze minder geschikt voor sommige dynamische oefeningen. Denk hierbij aan oefeningen zoals box jumps en burpees; oefeningen die vaak voorkomen in CrossFit WOD’s.

Reebok Legacy Lifter II specificaties

De belangrijkste eigenschappen van deze schoen in het kort:

Merk: Reebok
Serie: Legacy Lifter
Uitgebracht in: Jul 2020
Hoogte hak: 22 mm
Gewicht: 650 gram
Optimaal voor: Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
Pasvorm (lengte): True size
Pasvorm (wijdte): Normaal
Beschikbare kleuren: 8 kleuropties
Releaseprijs: €180

Huidige prijs:

Hieronder meer gedetailleerde informatie over alle eigenschappen van deze schoenen.

Algehele bouw schoen

Het bovenwerk van de schoen is uitgevoerd in meerdere lagen synthetisch leer. Hierdoor zijn de Legacy Lifter 2 schoenen stevig en stug. Dat zijn gunstige eigenschappen voor een gewichthefschoen. De ’toebox’ van deze schoen is door de focus op stevigheid volledig dicht, zonder enige ventilatiegaten.

De achterkant van de schoen is wel luchtdoorlatend. Deze is namelijk uitgevoerd in dik en zacht mesh. Desondanks is ook de achterkant van de schoen zeer stevig. Dat komt omdat er om de hiel een verstevigende band van hard kunststof zit. Reebok noemt dit het ‘ExoFrame’.

Een klein verschil met de oorspronkelijke Reebok Legacy Lifter is dat de hiel van de schoen iets hoger is. Hierdoor zit de schoen nog beter om je voet.

De Legacy Lifter 2 maakt gebruik van platte veters, en heeft aan beide zijden vijf vetergaten. De lip van de schoen is uitgevoerd in ademend mesh-materiaal.

Door de focus op stevigheid is dit echter wel een zware schoen geworden. Met een gewicht van zo’n 650 gram (bij maat 44.5) is deze bijvoorbeeld ruim 100 gram zwaarder dan de Nike Romaleos. Het hoge gewicht heeft bij Olympisch gewichtheffen een klein nadeel; bij het uitvoeren van de split jerk wil je namelijk je voeten zo snel mogelijk kunnen bewegen, en is een lichtere schoen dus gunstiger.

De inlegzool van deze schoen uitneembaar. Er wordt één paar harde en dunne inlegzolen meegeleverd. Een harde inlegzool is gunstig bij gewichtheffen, omdat er bij een samendrukbare inlegzool kracht verloren gaat.

Ook het ontwerp van de zool is gunstig voor gewichtheffen. Zo is deze volledig plat, en heeft de zool daardoor een zo groot mogelijk contactoppervlak met het gewichthefplatform. Dat zorgt voor de maximale hoeveelheid grip.

Hak

De hak van deze schoen is uitgevoerd in TPU. Dat is een harde en onsamendrukbare kunststof, die zorgt voor veel stevigheid en een goede krachtoverdracht. Een verbetering op de vorige uitvoering is dat dit materiaal nu nog verder omhoog loopt. Deze zogenaamde ‘heel cup’ ligt als een kom om de hiel van de drager heen, waardoor dit voor extra zijwaartse stabiliteit zorgt.

Net als zijn voorganger, heeft de Reebok Legacy Lifter II een effectieve hakhoogte van 22 mm. Dat is flink meer dan die van de Nike Romaleos 4. De extra hakhoogte maakt dit een betere keuze als je moeite hebt met het maken van diepe squats. Hoe hoger de hak, hoe verder je knieën naar voren kunnen komen bij het squatten. Daardoor kun je dieper squatten en blijft je rug ook rechter in de onderste positie.

Band

Een flink verschil met de Reebok Legacy Lifter 1, is dat de Legacy Lifter 2 een enkele op te spannen band heeft om de schoen vast te zetten. Uit gebruikservaringen blijkt dat dit echter geen nadeel is bij het stevig vastzetten van de schoen. Met de enkele, brede, strook klittenband, is deze schoen namelijk erg stevig vast te zetten aan de voet.

De band van deze schoen is uitgevoerd in gewoven stof, die lijkt op die van een autogordel. Op het uiteinde van de band zit een kunststof rand ter versteviging. Ook kun je de band hier goed aan vastpakken en strak aantrekken.

Kleur en Design

Deze schoenen zijn op dit moment in Nederland verkrijgbaar in 8 verschillende kleuruitvoeringen. Hieronder een afbeelding van alle beschikbare uitvoeringen in Nederland.

De heren-uitvoering is beschikbaar in wit (GY8435), zwart (GZ2107), wit met rode en zwarte accenten (GY6380), en wit met blauw/turquoise hak (GY8436).

De damesuitvoering is beschikbaar in roségoud (FZ5676), roze (GY8433), grijs/zwart (GZ2108) en turquoise (GY6382).

In andere landen zijn er ook andere kleuruitvoeringen beschikbaar, onder andere camogroen, blauw/wit, grijs/wit, licht oranje, wit met blauwe accenten, en zwart met gele en roze accenten. Het is onduidelijk of deze modellen later nog beschikbaar worden in Nederland.

Pasvorm

De Legacy Lifter valt qua lengtemaat én breedtemaat true size. Dit houdt in dat dezelfde maat kan kiezen die je altijd gebruikt bij je sportschoenen; je hoeft niet opzettelijk een maat groter of kleiner te bestellen.

Om zeker te zijn van de juiste maat, kun je ook gebruik maken van deze maattabel van Reebok. Meet je voet op, en vergelijk het resultaat met de tabel om zo de juiste maat te vinden.

Reebok Legacy Lifter II Reviews

Hieronder een samenvatting van de reviews van de Reebok Legacy Lifter II.

  • Op Reebok.nl krijgt deze schoen een gemiddelde reviewscore van 4.5/5 na 33 reviews. Bijna elke klant noemt de stevigheid en stabiliteit als belangrijke voordeel. Ook wordt er aangegeven dat de schoenen true to size passen. Een enkele klant geeft aan dat de schoen wel wat ingelopen moet worden.
  • In deze video review wordt genoemd dat de goede bouw, de goede stevigheid en stabiliteit bij gebruik genoemd als voordeel. Wel wordt er genoemd dat het klittenbandgedeelte wat groter had mogen zijn, en dat de schoen ietwat zwaar is.

Kortom zijn de reviews van deze schoen overwegend positief, en is men voornamelijk tevreden over de stevigheid en stabiliteit van deze schoenen.

Conclusie

Deze schoen is zeer goed wat betreft stabiliteit en bouwkwaliteit, en op dit moment de beste optie voor lifters die een schoen met en hoge hakhoogte zoeken. Dat maakt deze schoen ook de beste schoen voor squats. Een ander voordeel is dat deze schoenen een adviesprijs hebben van €20 minder dan de Nike Romaleos 4.

Reebok Legacy Lifter II kopen: huidige prijzen

Vergelijk hieronder het aanbod en prijzen van deze schoenen. Deze worden automatisch bijgehouden en geüpdatet.

Reebok Legacy Lifter 2 herenReebok Legacy Lifter 2 dames

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Vragen of opmerkingen over de Reebok Legacy Lifter II? Stel je vraag door hieronder een reactie achter te laten. Eigen ervaring met deze schoenen die je wil delen? Laat dan hieronder je eigen review achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend