Adidas Powerlift 5: Powerlifting schoenen

De Adidas Powerlift 5 is alweer de 5e schoen in de Powerlift-reeks van Adidas, en sinds juni 2022 verkrijgbaar. Dit is een gewichthefschoen met een relatief lage hakverhoging van 16 mm.

De Powerlift 5 is een zeer populaire schoen vanwege de voordelige prijs. Zo kost deze ongeveer de helft van high-end gewichthefschoenen, zoals de Adidas Adipower 3, Nike Romaleos 4, en de Reebok Legacy Lifter II.

Op deze pagina vind je alles dat je moet weten over de Adidas Powerlift 5. Zo lees je waar deze schoenen geschikt voor zijn, gedetailleerde informatie over alle eigenschappen, informatie over de pasvorm, reviews en reviewscores van deze schoenen, en kun je de beschikbaarheid en prijs van deze schoenen vergelijken bij meerdere webshops.

Gebruikstoepassing

Deze schoen is voornamelijk gericht op powerlifting. De hakhoogte van 16 mm is minder dan die van meeste gewichthefschoenen. Voor de ‘low bar squat’ vinden powerlifters dit echter veelal voldoende.

Omdat de schoen op powerlifting is gericht, is deze relatief stijf. Dat is gunstig voor statische lifts, maar minder voor de gewichthefoefening ‘clean & jerk’, en voor dynamische oefeningen zoals box jumps en burpees.

Kortom is deze schoen een goede keuze bij de powerlifting-oefeningen squat, en bankdrukken. Daarnaast is deze ook zeer geschikt bij overhead presses en push presses.

Adidas Powerlift 5 specificaties

De belangrijkste eigenschappen van deze schoen in het kort:

Merk: Adidas
Serie: Powerlift
Uitgebracht in: Juni 2022
Hoogte hak: 16 mm
Gewicht: 408 gram
Optimaal voor: Powerlifting, Squats, Bankdrukken
Pasvorm (lengte): True size
Pasvorm (wijdte): Normaal
Beschikbare kleuren: Zwart, wit, rood, lichtgroen
Releaseprijs: €110

Huidige prijs:

Hieronder meer gedetailleerde informatie over alle eigenschappen van deze schoenen.

Algehele bouw schoen

Wat betreft uiterlijk is er weinig veranderd ten opzichte van de Adidas Powerlift 4. Wel is er gekozen voor nieuwe materialen. Zo is het bovenwerk van de schoen nu grotendeels in een stevige gewoven stof.

Aan de binnenzijde van de schoen wordt dit materiaal onderbroken door een strook mesh, voor betere ventilatie. Zo heeft de schoen stevigheid waar het nodig is, en kan deze ook nog ‘ademen’. Ditzelfde materiaal wordt ook toegepast rondom de opening van de schoen.

Op de buitenzijde van de schoen staan de drie gekleurde strepen van het merk Adidas. Richting de hiel staat ook het Adidas-logo, en een tekst waarin de hakhoogte van de schoen wordt aangegeven. Zo staat hier “Stack height: 34 mm” en “Offset: 16 mm”. De “stack height” is de totale hoogte van de schoen, en de “Offset” de effectieve hakhoogte: het verschil in hoogte tussen de hiel en teen van de schoen.

Aan de achterkant heeft de Powerlift 5 een goede hoeveelheid zacht mesh-materiaal voor een comfortabele fit. Helemaal op de achterzijde van de schoen zit een lus, die je kunt gebruiken om de schoen gemakkelijker aan te krijgen. Voor de beste prestatie zitten alle gewichthefschoenen namelijk nauw en stevig om de voet, en kan het enige moeite kosten om deze aan te krijgen.

De synthetisch rubberen zool van deze schoen is volledig plat uitgevoerd, voor een zo groot mogelijk contactoppervlak met het gewichthef- of powerlifting platform. Dat zorgt voor de optimale hoeveelheid grip.

De schoen maakt gebruik van platte veters, en heeft verstevigde vetergaten met metalen ‘oogjes’. Dit zorgt ervoor at je de veters strak kunt aantrekken zonder de schoen te beschadigen.

De lip van de schoen is uitgevoerd in een zacht en ventilerend mesh-materiaal. Er zit een lus in de lip voor de veters, zodat de lip bij gebruik beter op zijn plek blijft.

Hak

De hak van deze schoen is gemaakt van een harde EVA, een kunststof foam. Dat is nauwelijks samendrukbaar, en zorgt voor een goede krachtoverdracht. Wel is dit minder hard dan het TPU dat wordt gebruikt op de high-end gewichthefschoenen, zoals de Adidas Adipower.

Band

Om de schoen extra strak vast te zetten aan de voet, zit er op de Adidas Powerlift 5 een enkele brede band. Deze kun je opspannen en vast zetten met klittenband.

Kleur en Design

Deze schoenen zijn in Nederland verkrijgbaar in vier verschillende kleuruitvoeringen. De opties zijn zwart met witte accenten, rood met witte accenten, lichtgroen (‘Linen Green’) met roze accenten, en wit met zwarte accenten. In de Verenigde Staten is er ook een blauwe uitvoering met witte en groene accenten beschikbaar. Het is onduidelijk of deze ook nog beschikbaar wordt in Nederland.

De schoenen zijn Unisex, en alle kleuruitvoeringen zijn beschikbaar in alle maten van 36 tot en met 51⅓.

Pasvorm

Volgens de klantreviews op Adidas.nl vallen de schoenen nagenoeg true size. Dit houdt in dat dezelfde maat kan kiezen die je altijd gebruikt bij je sportschoenen; je hoeft niet opzettelijk een maat groter of kleiner te bestellen. Wel is het hierbij nuttig om te weten dat powerlifting schoenen goed strak horen te zitten, en het even duurt om deze relatief stijve schoenen in te lopen.

Om zeker te zijn van de juiste maat, kun je ook gebruik maken van deze Adidas maattabel. Meet je voet op, en vergelijk het resultaat met de tabel om zo de juiste maat te vinden. Zit je hiermee precies tussen twee maten in, dan kun je vanwege de strakke fit van de schoenen beter voor de grotere maat kiezen.

Adidas Powerlift 5 Reviews

Hieronder een samenvatting van de reviews van de Adidas Powerlift 5.

  • Op Adidas.nl krijgt deze schoen een gemiddelde reviewscore van 4.8/5 sterren. De meeste klanten noemen de stevigheid en het comfort van de schoenen als voordelen. Ook de voordelige prijs wordt genoemd als voordeel.
  • In deze video-review wordt de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van de schoen als voordeel genoemd. Een ander genoemd voordeel is de relatief lage hakhoogte van 16 mm, die gunstig kan zijn als je voor je eerste gewichthefschoen kiest. Ook wordt het nieuwe materiaal dat is gebruikt voor het bovenwerk van de schoen genoemd als voordeel op de Adidas Powerlift 4. Het nieuwe materiaal zorgt namelijk voor een betere ventilatie.

Kortom zijn de reviews van deze schoen overwegend positief.

Conclusie

De Adidas Powerlift 5 is een powerlifting schoen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Met de 16 mm hakverhoging zorgt deze voor een betere houding bij squats, bankdrukken, en overhead presses. De stevigheid en stabiliteit van de schoen is goed, maar die is bij high-end gewichthefschoenen zoals de Adipower nog beter. Wel is de Adidas Powerlift 5 verkrijgbaar voor ongeveer de helft van de prijs.

Adidas Powerlift 5 kopen: huidige prijzen

Vergelijk hieronder het aanbod en prijzen van deze schoenen. Deze worden automatisch bijgehouden en geüpdatet. Zo worden aanbiedingen ook automatisch getoond.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Vragen of opmerkingen over de Adidas Powerlift 5? Stel je vraag door hieronder een reactie achter te laten. Eigen ervaring met deze schoenen die je wil delen? Laat dan hieronder je eigen review achter!

1 gedachte over “Adidas Powerlift 5: Powerlifting schoenen”

Plaats een reactie