CrossFit kleding en accessoires kopen? Bekijk ons advies.

Naast goede gewichthefschoenen of CrossFit schoenen, zijn er andere kledingsstukken en accessoires die nuttig zijn bij CrossFit trainingen. In dit artikel lees je alles over het kiezen van deze CrossFit kleding en accessoires.

CrossFit shorts of trainingsbroek

Bij CrossFit doe je veel snelle, dynamische oefeningen. Daarom hebben shorts een voorkeur boven een lange trainingsbroek; ze zitten minder in de weg bij het uitvoeren van de oefeningen, en zorgen voor een grotere bewegingsvrijheid. De meeste trainingsshorts zijn prima geschikt voor CrossFit. De officiële CrossFit shorts van Reebok zijn online te bestellen.

>> CrossFit shorts bestellen

CrossFit sokken

Als je een shorts draagt of een ander type korte (trainings)broek, dan is het nuttig om hierbij lange sokken te dragen ter bescherming van de schenen. Bij het uitvoeren van oefeningen zoals de deadlift, maar ook bij snatches en cleans, beweegt de halterstang langs de schenen. Draag je geen lange sokken, dan kun je je schenen openhalen aan de scherpe knurling van de halterstang.

Er zijn sokken van Reebok met CrossFit-design, maar elk type lange sokken zal in principe volstaan. Ook kun je kiezen voor compressiesokken, voor een beetje extra ondersteuning.

>> Reebok CrossFit sokken bestellen

CrossFit T-Shirt

Hoewel de meeste T-shirts prima volstaan voor het uitvoeren van een CrossFit training, kun je ervoor kiezen om een T-shirt te kopen met CrossFit opdruk. De officiële CrossFit T-shirts koop je bij Reebok.

Er zijn een paar kleine voordelen bij de officiële CrossFit shirts. Bijna al deze shirts zijn slim-fit, wat gunstig is voor de bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn ze lichtgewicht, en gebruiken ze de zogenaamde ‘Speedwick’-technologie. Deze technologie houdt simpelweg in dat de gebruikte stof snel het zweet opneemt, zodat het sneller kan verdampen. Dit zorgt er dus voor dat de shirts minder zullen plakken bij heftig zweten. Deze shirts hebben ook een antimicrobiële behandeling gehad. Dit voorkomt dat deze shirts een permanente zweetgeur krijgen, die er niet meer uit is te wassen.

>> Reebok Crossfit T-shirts bekijken

Knee sleeves

Knee sleeves zijn elastische banden die je om je knie draagt voor extra ondersteuning en warmte. Door het kniegewricht te stabiliseren en warm te houden, wordt de kans op een blessure kleiner. Als je al een lichte knieblessure hebt, kunnen knee sleeves het ook mogelijk maken om met minder of geen pijn te trainen. Sterke knee sleeves die strak zitten helpen ook mee om de knie te strekken bij oefeningen zoals squats. Door knee sleeves te dragen kun je zo net iets zwaardere gewichten gebruiken.

Wrist Wraps / Polsband

De polsen worden bij veel CrossFit oefeningen zwaar belast, bijvoorbeeld bij de clean&jerk, snatch, en overhead press. Daarom kun je wrist wraps dragen voor extra ondersteuning. Wrist wraps zijn polsbanden van stevig elastisch materiaal, die je om je polsen vastzet met de klittenbandsluiting. Hiermee immobiliseer je het polsgewricht gedeeltelijk, en staat de hand meer in een rechte lijn met de onderarmen. Behalve dat dit blessures voorkomt, zorgt deze houding voor betere krachtoverdracht op de halter.

>> Reebok CrossFit Wrist Wraps kopen

Compressiebroek en/of compressie shirt

Compressiekleding is bij CrossFit erg populair. Compressiekleding zorgt voor optimale bewegingsvrijheid, en een beetje extra ondersteuning. Ook zou het de doorbloeding moeten helpen, en vinden veel gebruikers het simpelweg comfortabel zitten. Bekende merken die compressiekleding verkopen zijn Reebok, Nike en Under Armour.

>> Reebok compressiekleding
>> Nike compressiekleding
>> Under Armour compressieshirts | Under Armour compressiebroeken

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over CrossFit kleding? Stel ze hieronder bij ‘Geef een reactie’! Eigen ervaring met CrossFit kleding en accessoires? Je kunt hieronder ook een bericht met je review achterlaten!

Plaats een reactie