Adidas Crazytrain Boost CrossFit schoenen

Inleiding

De Adidas Crazytrain Boost zijn trainingsschoenen die het meest geschikt zijn voor CrossFit. Deze schoen is stevig genoeg voor het uitvoeren van zware lifts, en flexibel genoeg om dynamische oefeningen zoals box jumps en runs uit te voeren. Deze schoen is in Nederland op dit moment beschikbaar in 2 kleuruitvoeringen; grijs/oranje en grijs/rood.

adidas-crazytrain-boost-meerdere-aanzichten

Gebruik

De Adidas Crazytrain heeft aan de achterkant een relatief harde, weinig samendrukbare zool. Aan de voorkant wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘Adidas Boost’, een flexibele, dempende tussenzool.

Bij oefeningen zoals deadlifts en squats komt de druk voornamelijk op de middenvoet en de hakken te staan. Omdat de CrazyTrain op die plekken een stevige zool heeft, zijn die oefeningen met deze schoen goed uit te voeren. Zoek je echter schoenen die optimaal zijn bij deadlifts, dan zijn de Otomix Stingrays een betere optie vanwege de dunnere zool, die nergens samendrukbaar is.

Door de zachte, dempende, laag aan de voorkant is de schoen juist weer flexibel genoeg om dynamische oefeningen uit te voeren, zoals boxjumps, burpees, en korte runs.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De voorkant van de schoen is uitgevoerd in synthetisch leer. De achterkant en de tong van de schoen zijn uit gevoerd in mesh (geweven gaas). In de neus van de schoen zitten meerdere ventilatiegaten, zodat de schoen beter ventileerd. Halverwege de schoen zit de zogenaamde ‘energysling’, een band van stevig synthetisch materiaal, dat zorgt voor stevigheid en zijwaartse stabiliteit in de schoen.

De onderkant van de zool is uitgevoerd in rubber. De middenzool daarboven bestaat uit twee delen. Aan de voorkant is dat de ‘Adidas Boost’, een witte, dempende laag. Aan de achterkant wordt een harder, minder samendrukbaar materiaal gebruikt voor de middenzool. Deze middenzool loopt aan de achterkant verder omhoog, waardoor deze stabiliteit geeft aan de hiel. De schoenen maken gebruik van platte veters. Dit is een klein voordeel bij het doen van CrossFit WOD’s, omdat platte veters minder snel losgaan dan ronde veters.

Kleur en Design

De Crazytrain heeft een typisch design voor Adidas fitnessschoenen. De Crazytrain Boost wordt gemaakt in veel verschillende kleuren beschikbaar, maar in Nederland heb je op dit moment slechts keuze uit twee verschillende opties; grijs/oranje en grijs/rood.

Pasvorm

De Adidas Crazytrain boost valt enigzins smal. Qua lengte valt de Crazytrain normaal, ofwel True size. De beste manier om de juiste maat te vinden, is door je voeten op te meten, en te vergelijken met deze Adidas maattabel. Heb je erg brede voeten, dan kun je kiezen om de schoenen een maat groter te nemen, of te kiezen voor CrossFit schoenen met een wijdere fit, zoals de Reebok CrossFit Nano 6.0.

Conclusie

De Adidas Crazytrain zijn goede multifunctionele trainingsschoenen die erg geschikt zijn voor CrossFit. De schoenen zijn stevig en stabiel genoeg voor lifts, en flexibel genoeg voor het uitvoeren van dynamische oefeningen.

Adidas Crazytrain Boost CrossFit schoenen kopen

Deze schoenen zijn te bestellen op Adidas.nl voor €119,95. De verzending is gratis, en de schoenen zijn tot 100 dagen na aankoop gratis te retourneren.

Bestellen op Adidas.nl (€119,95)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2015
  • Beschikbare kleuren: grijs/oranje, grijs/rood
  • Hoogte hak: ?
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): Normaal
  • Pasvorm (wijdte): Enigzins smal
  • Prijs: €119,95

Adidas.nl (€119,95)

Gallerij

Plaats een reactie

Send this to a friend