Reebok CrossFit Nano 6.0

Nieuwe versie beschikbaar: de Reebok Nano 7 – Hier te bestellen!

Inleiding

De Reebok Nano 6.0 is de nieuwste versie van de Nano-serie; de allround CrossFitschoenen van Reebok. De laatste jaren brengt Reebok elk jaar vlak voor de CrossFit Games een nieuwe versie van deze schoen uit. In 2016 is dat al versie 6.0.

Op dit moment is de Nano 6.0 op Reebok.nl beschikbaar in 3 verschillende kleuren voor heren, en 3 verschillende kleuren voor dames. Vaak worden er later meer verschillende kleuruitvoeringen uitgebracht. Ook zijn deze schoenen qua kleur volledig te personaliseren.

Reebok-nano-6.0-zwart-meerdere-aanzichten

Gebruik

De Nano 6.0 zijn ontworpen voor gebruik bij CrossFit. De shoen is zo goed als plat, en heeft geen significante hakverhoging zoals schoenen voor olympisch gewichtheffen. De schoen is flexibel, en de zool heeft heeft weining demping. Dit maakt deze schoenen erg geschikt voor krachtoefeningen zoals deadlifts, dynamische oefeningen zoals box jumps, en CrossFit WOD’s zonder gewichthefoefeningen zoals snatch, clean&jerk, overhead squats, of thrusters. Bij WOD’s die wel veel gewichthefoefeningen hebben, zijn gewichthefschoenen met een hakverhoging beter, zoals de CrossFit lifter plus 2.0.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het bovengedeelte van de schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas), met daarboven een laag kevlar. Op sommige plaatsen ontbreekt de bovenlaag kevlar, zodat de schoen beter ventileert.

Bij CrossFit worden er in sommige WOD’s rope climbs uitgevoerd. Deze schoen speelt hier op in door gebruik te maken van het zogenaamde ‘RopePro’ systeem; een ribpatroon aan de binnenkant van de zool, dat je meer grip geeft op het touw. Ook zit er boven de RopePro aan de binnenzijde van de schoen een zwart rubberen laag materiaal. Ook dit zorgt voor extra grip op het touw bij rope climbs, en is daarom een kleine verbetering op de Nano 5 waar dit ontbreekt.

Er wordt in deze schoen gebruik gemaakt van platte veters. Een klein voordeel van platte veters is dat ze minder snel los raken; zo hoef je je WOD niet te onderbreken om je veters te strikken. De lip van de Nano 6 is uitgevoerd in gevoerd stof, en daarmee comfortabeler dan de synthetisch leren lip van de vorige Nano.  Halverwegen de lip zit een lus waar de veters doorheen lopen. Hierdoor blijft de lip tijdens het trainen beter op z’n plaats.

De rubberen zool van deze schoen zo goed als plat, waardoor het een groot contactoppervlak heeft met de vloer. Dit zorgt voor een stevige grip; erg belangrijk bij de afzet van dynamische oefeningen en sprints. Ook bij oefeningen zoals bij sumo deadlifts zorgt dit type zool ervoor dat de voeten niet opzij kunnen glijden. Ook maakt deze zool gebruik van zogenaamde ‘Metasplit flex grooves’. Dit zijn groeven in de zool die zorgen dat de neus van de schoen zich beter afzonderlijk van de rest van de schoen kan bewegen. Dit is een voordeel bij de meeste dynamische oefeningen.

Reebok geeft aan dat de binnenkant van de hiel nu is uitgevoerd met een dikkere voering, voor meer comfort. Ook zit er aan de buitenkant van de hiel nu een lus die je kunt gebruiken bij het aantrekken van de schoen.

Kleur en Design

Qua design lijkt de Nano 6.0 veel op zijn voorganger, de Nano 5.0. Beide schoenen zijn qua design een typische Reebok fitness schoen. Ook gebruiken beide schoenen exact dezelfde zool. Het grootste verschil in design is dat er bij de Nano 6 geen grote letters en woorden op de schoen zijn geprint. De Nano 5 had op meerdere plekken ‘Reebok’, en ‘CrossFit’ gedrukt staan, en op de zijkant groot het getal ’05’. De Nano 6.0 heeft dat niet, en is daardoor een stuk simpeler qua design.

Via de officiële site van Reebok zijn er in Nederland en België op dit moment 3 verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar voor mannen, en 3 voor vrouwen. Voor mannen is dat zwart, blauw/rood en lichtblauw/zwart. Voor vrouwen blauw/roze, wit en lichtblauw/zwart. In de Verenigde Staten zijn er al meer verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar. Je kunt dus verwachten dat deze binnenkort ook in Nederland en België te koop zijn.

Naast deze standaard designs, kun je op Reebok.nl je eigen ontwerp maken. Elk onderdeel van de schoen is zo een andere kleur te geven. Ook kun je op de acherkant van de schoen je eigen naam, of een andere korte tekst laten drukken. Het personaliseren van je Nano’s kost wel €25 meer dan wanneer je kiest voor één van de voorgemaakte designs.

Reebok-CrossFit-Nano-6-eigen-ontwerp

Pasvorm

De meeste gebruikers geven aan dat de Nano 6.0 qua pasvorm precies is wat ze verwachten. De schoenen vallen ’true size’, en zijn gemiddeld breed. Wil je zeker zijn van je maat, dan kun je je voeten opmeten en vergelijken met deze Reebok maattabel.

Conclusie

De Reebok CrossFit Nano 6.0 zijn stevige, maar comfortabele schoenen, en de beste keuze bij CrossFit WOD’s die dynamische oefeningen met krachtoefeningen combineren. Ook zijn deze schoenen zeer geschikt als allround fitness schoenen, en voor krachtoefeningen zoals de deadlift. Bij het uitvoeren van squats of gewichthefoefeningen kun je voor de optimale prestatie echter beter kiezen voor echte gewichthefschoenen; stijve schoenen met een grotere hakverhoging. Een goede optie daarvoor is bijvoorbeeld de Reebok CrossFit Lifter plus 2.0.

Reebok CrossFit Nano 6.0 kopen

De Reebok Nano 6.0 kost bij Reebok.nl op dit moment €129,95. Je kunt deze schoenen hier ook volledig personaliseren qua kleur, voor 25 euro extra. Verzending bij Reebok is volledig gratis. Daarnaast geven ze de optie om de schoenen gratis te retourneren, tot 100 dagen na levering. Ook Otto.nl verkoopt deze schoenen.

Bestellen op Reebok.nl (€129,95)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2016
  • Beschikbare kleuren: 6+ verschillende kleuren, en volledig te personaliseren.
  • Hoogte hak: 0,4 cm
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €129,95 – €129,99

Reebok.nl (€129,95)

Gallerij

Herenuitvoeringen:

ZwartBlauw/roodL.blauw/zwart
Rood/zwartBlauw

Damesuitvoeringen:

Blauw/rozeWitL.blauw/zwart
BurgundyCrisp blue

Plaats een reactie

Send this to a friend