Reebok CrossFit Nano 7

Inleiding

De Reebok Nano 7.0 is de nieuwste schoen in de Nano-reeks van Reebok, en sinds januari 2017 beschikbaar in Nederland en België. De Nano’s zijn allround CrossFit schoenen van Reebok. Op dit moment zijn er 5 verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar voor heren, en 5 voor dames. Daarnaast kun je de schoenen op Reebok.nl ook volledig personaliseren qua kleur. Reebok CrossFit Nano 7.0 - Zwart/Oranje/Geel

Gebruik

Net als alle voorgaande Nano’s, is de Nano 7 ontworpen voor gebruik bij CrossFit. De Nano 6.0 zijn ontworpen voor gebruik bij CrossFit. De shoen is nagenoeg plat, met slechts een verschil van 0,4 cm tussen hak en tenen. De zool heeft weinig demping, en zorgt daarmee voor een goede krachtoverdracht. Dat de schoen plat is en weinig demping heeft, is erg gunstig voor het uitvoeren van veel statische krachtoefeningen, waaronder de deadlift.

Daarnaast is de schoen flexibel, en daarmee geschikt voor dynamische oefeningen, zoals rope jumps, box jumps, en korte sprints. Bij veel gewichthefoefeningen, zoals de snatch, clean&jerk, squats en thrusters, is een gewichthefschoen met een echte hakverhoging gunstiger. Zoek je hier schoenen voor, dan is bijvoorbeeld de Reebok OG Lifter een betere optie.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het verschil tussen de Nano 5 en Nano 6 was redelijk klein, maar met de Nano 7 is de volledige schoen herontworpen. In plaats van Kevlar wordt er nu voor de bovenlaag gebruik gemaakt van een ruw, gewoven patroon van dikke synthetische draden, de zogenaamde ‘NanoWeave”. Deze constructie zorgt ervoor dat de schoen iets stugger, en minder flexibel is dan zijn voorgangers. Dit is gunstig voor lifts, maar minder voor dynamische oefeningen.

Onder de NanoWeave zit een laag mesh. Deze constructie zorgt ervoor dat de schoen door de volledige bovenlaag kan ademen, en voorkomt zweetvoeten bij het uitvoeren van intensieve WOD’s.

Ook de zool van de schoen is volledig herontworpen. Nog steeds wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde Meta-Split grooves; onderbrekingen in de zool die ervoor zorgen dat de tenen van de schoen goed kan bewegen ten opzichte van de middenvoet en hak. Het grippatroon van de zool is ook vernieuwd. Aan de voorkant van de zool loopt het ribprofiel over de breedte, en zorgt het voor een goede grip bij het afzetten en landen van een sprong. Aan de achterkant loopt het ribprofiel over de breedte, wat gunstig is voor zijwaartste stabiliteit bij het uitvoeren van lifts. Daarnaast loopt dit profiel aan de binnenkant van de schoen verder omhoog. Dit heet ookwel de ‘RopePro’, en zorgt voor extra grip op het touw bij de CrossFit-oefening ‘Rope Climbs’.

Bij de Reebok CrossFit Nano 7.0 wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een heel cup. Een heel cup is een versteviging rond de hiel, gemaakt van hard plastic (TPU). Dit zorgt voor extra stabiliteit bij het uitvoeren van zware lifts.

De Nano 7 maakt gebruik van platte veters. Het voordeel van platte veters is dat deze minder snel los zullen raken dat ronde of ovale veters. Halverwege de lip van de schoen zit een lus waar je deze veters doorheen kunt strikken. Zo blijft de lip goed op zijn plaats bij het uitvoeren van je WOD.

Kleur en Design

Op Reebok.nl is de Nano 7 op dit moment beschikbaar in 5 verschillende kleuruitvoeringen voor heren, en 5 verschillende kleuruitvoeringen voor dames. Voor heren zijn dat: zwart/oranje/geel, zwart/rood, wit, zwart/wit, en zwart/blauw. Voor dames is deze schoen beschikbaar in: zwart/oranje/geel, zwart/roze, zwart/wit, zwart/lichtblauw, en wit.

Naast deze standaard designs, is het mogelijk om hier op Reebok.nl je eigen ontwerp samen te stellen. Met gebruik van ‘YourReebok’ kun je de kleur van alle onderdelen van de schoen veranderen. Ook kun je je eigen naam, of een andere korte tekst, laten afdrukken op de middenzool van de schoen.

Het personaliseren van je Nano’s kost €40 extra. Custom Reebok CrossFit Nano 7’s kosten dan in totaal €169,95.

Pasvorm

De meeste gebruikers geven aan dat de Nano 7.0 qua pasvorm precies is wat ze verwachten. De schoenen vallen ’true size’, en zijn gemiddeld breed. Wil je zeker zijn van je maat, dan kun je je voeten opmeten en vergelijken met deze Reebok maattabel.

Conclusie

De Reebok CrossFit Nano 7 zijn de stevigste, stabielste Nano’s tot nu toe. Daarmee zijn ze erg geschikt voor het uitvoeren van zware lifts. Vergeleken met de Nano 6 zijn deze schoenen daarmee wel stijver, en minder flexibel. Dit maakt ze iets minder goed bij het uitvoeren van dynamische oefeningen. Heb je liever schoenen die meer comfort en flexibiliteit leveren, maar nog steeds geschikt zijn voor zware lifts, dan is de Reebok CrossFit Speed TR een betere optie.

Reebok CrossFit Nano 7.0 kopen

De Reebok Nano 7.0 kost bij Reebok.nl op dit moment €129,95. Je kunt deze schoenen hier ook volledig personaliseren qua kleur, voor 40 euro extra. Verzending bij Reebok is volledig gratis. Daarnaast geven ze de optie om de schoenen gratis te retourneren, tot 100 dagen na levering.

Bestellen op Reebok.nl – heren (€129,95)

Bestellen op Reebok.nl – dames (€129,95)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2017
 • Beschikbare kleuren: 7+ verschillende kleuren, en volledig te personaliseren.
 • Hoogte hak: 0,4 cm
 • Optimaal voor: CrossFit
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €129,95

Reebok.nl – heren (€129,95)

Reebok.nl – dames (€129,95)

Gallerij

2 gedachten over “Reebok CrossFit Nano 7”

 1. Ik heb een beetje last van keuzestress 🙂 , zoveel keuze. Ik twijfel tussen de Reebok CrossFit Nano 7.0 en de Adidas-powerlift-3. Ik neig naar de Adidas, maar die zijn wijd, terwijl ik een vrij smalle voet heb. Ik wil ze gebruiken voor: powerliften en allerlei statische oefeningen in de sportschool. Het enige dynamische wat ik doe is crosstrainen en fietsen. Zou dat nog een reden kunnen zijn om een voorkeur te hebben? Qua prijs zijn ze op dit moment 11/08/2017 redelijk vergelijkbaar, Reebok is zelfs 20 Euro goedkoper.

  Een suggestie voor een andere schoen mag natuurlijk ook.

  Advies is welkom.

  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Hoi Toin,

   Excuses voor de late reactie. De Nano 7 zijn betere allrounders, en minder breed. Dit lijkt me dan de beste keuze. Maar als je moeite hebt met diepte op squats, of de startpositie van de snatch en clean&jerk, dan bieden de Powerlift 3.1 en andere schoenen met een hakverhoging een flink voordeel. Veel CrossFitters en powerlifters hebben daarom ook twee paar traininsschoenen (platte zool, én met hakverhoging).

   Groet,
   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend