Adidas Powerlift.3 powerlifting schoenen

Inleiding

De Adidas Powerlift.3 is het nieuwe model powerlifting schoenen van Adidas, en sinds juni 2016 beschikbaar. Deze schoen is de opvolger van de Powerlift 2, en heeft net als zijn voorganger een hakverhoging van 1,5 cm. Deze schoenen zijn op dit moment beschikbaar in 5 verschillende kleuren. De herenuitvoering is beschikbaar in zwart/metallic grijs, rood/wit, en blauw/groen. De damesuitvoering is beschikbaar in zwart/roze, en paars/geel/wit.

Adidas Powerlift.3 schoenen meerdere aanzichten

Let op: niet meer als nieuw beschikbaar. Bekijk de nieuwste versie: de Adidas Powerlift 5!

Gebruik

Deze schoen is ontworpen voor Powerlifting, en daarmee zeer geschikt voor squats en bankdrukken. Voor deadlifts is een platte schoen voor de meeste gebruikers een betere keuze. Verder is deze schoen ook voor Olympisch gewichtheffen en CrossFit te gebruiken. Voor de beste prestatie bij gewichtheffen is voor de meesten een schoen met een grotere hakverhoging echter een betere keuze.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De grootste vernieuwing is dat de Powerlift.3 is uitgevoerd in glad synthetisch leer. Dit is een duurzame oplossing, die langer mee gaat dan echt leer. In de neus van de schoen zitten er in het sythetische leer driehoekige ventilatiegaten. Deze gaten zitten aan de binnenzijde, en bovenop.
Deze schoen is uitgevoerd met ovale veters. In de lip van de schoen zit een lus waar de veters door kunnen, waardoor de lip tijdens het trainen goed op z’n plaats blijft. De zool is identiek aan de zool van de Powerlift 2. De zool is gemaakt van rubber, en plat uitgevoerd. Zo heeft de zool een groot contactoppervlak met de vloer, en daardoor een goede grip.

Hak

De hakverhoging van de Powerlift 3 is 0.60 inch, ofwel 1.5 cm. In verhouding met de meeste gewichthefschoenen is dat een relatief lage hak. Dit is waarschijnlijk met opzet ontworpen op de behoeftes van powerlifters. Veel powerlifters doen een zogenaamde ‘low-bar squat’. Bij de typische uitvoering van een low bar squat komen de knieën minder ver naar voren, en heb je daarom een minder grote hakverhoging nodig. Vind je een hakverhoging van 1.5 cm te laag, dan kun je atlijd nog een extra hakverhoging toepassen in deze schoenen.
De hakverhoging is uitgevoerd in de kunststof ‘EVA’, Ethylene-vinyl acetate. Hoewel er EVA van een hoge dichtheid is gebruikt, is dit een minder hard materiaal dan TPU, een harde plastic die gebruikt wordt bij veel gewichthefschoenen. Ook zit de hakverhoging in deze schoen alleen onder de voet, en niet in een komvorm om de hak van de schoen heen. Schoenen die dat wel doen, zoals de Nike Romaleos 2 hebben daardoor een betere zijwaartste stabiliteit.

Band

De schoen heeft één op te spannen band. De band is ten opzichte van het vorige model verbeterd; deze is nu breder, en in een dikkere laag synthetisch materiaal uitgevoerd. Met deze band kun je de schoen strak en stevig vast zetten aan je voeten, waardoor je stabieler staat. Zoals bij de meeste gewichthefschoenen, wordt er gebruik gemaakt van klittenband.

Kleur en Design

Deze schoenen zijn beschikbaar in 5 verschillende kleuruitvoeringen: voor heren zwart/metallic grijs, rood/wit, en blauw/groen, en voor dames zwart/roze, en paars/geel/wit. Waarschijnlijk zal deze schoen, net als de Powerlift 2, later nog in meer kleuren uitgebracht worden. Qua design is de Powerlift.3 strak en modern uitgevoerd. De schoen bestaat voornamelijk uit glad synthetisch leer. De drie strepen van het merk Adidas zijn bij deze schoen in het synthetische leer geprint. Het design van deze schoen is het grootste verschil met zijn voorganger, die juist was uitgevoerd als een traditionele Adidas sneaker.

Pasvorm

De Adidas Powerlift 3 valt normaal qua grootte. Je kunt deze schoenen dus bestellen in dezelfde maat als je meeste andere schoenen. Adidas geeft aan dat ze de Powerlift 3 extra wijd hebben uitgevoerd. Hierdoor zal deze schoen bij de meeste sporters comfortabel passen. Wil je zeker zijn van de juiste maat, meet dan je voeten op, en vergelijk ze met de getallen op de Adidas maattabel.

Conclusie

De Adidas Powerlift.3 is een goedkope gewichthefschoen/powerliftschoen, die voor zijn prijs veel performance levert. Ten opzichte van de meeste fitness schoenen en sneakers, staat de Powerlift.3 zeer stevig en stabiel. Daarnaast zorgt de hakverhoging voor een prestatieverbetering bij squats, bankdrukken, en gewichthefoefeningen.
Wil je echter de optimale prestatie uit je schoenen halen, dan zijn er betere opties. Bijvoorbeeld de Adidas Adipower en de Nike Romaleos 2. Deze schoenen leveren meer stabiliteit, omdat de hakverhoging is uitgevoerd in harder materiaal, en om de hiel van de voet heen zit. Wel zijn deze opties meteen zo’n 2 keer zo duur. De Powerlift.3 heeft dus een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Adidas Powerlift.3 kopen

De Powerlift.3 is ondertussen niet meer verkrijgbaar via de officiële site van Adidas. Wel kun je deze nog bestellen op Amazon.de. Bij bestelling op Amazon.de is de levertijd slechts één dag, en betaal je geen verzendkosten.

Bestellen op Amazon.de (bekijk prijs)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2016
 • Beschikbare kleuren: Zwart/grijs, rood/wit, blauw/groen, zwart/roze, paars/geel/wit
 • Hoogte hak: 0,60″ / 1,5 cm
 • Materiaal hak: EVA
 • Optimaal voor: Squats, Bankdrukken (Powerlifting)
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Adviesprijs: €99,95

Amazon.de (bekijk prijs)

Gallerij

2 gedachten over “Adidas Powerlift.3 powerlifting schoenen”

  • Hoi Miranda,

   Naast de kleuren zit er geen verschil tussen het dames- en herenmodel van de Powerlift 3.1. Zowel qua eigenschappen als pasvorm zijn deze schoenen gelijk. Je kunt dus simpelweg kiezen voor de kleurcombinatie kiezen die je het beste bevalt, ongeacht of dit wordt aangegeven als een dames- of herenuitvoering.

   Groet,
   Guido | Gewichthefschoenen.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend