Reebok Crossfit Nano 5.0 CrossFitschoenen

Nieuwe versie beschikbaar: de Reebok Nano 7 – Hier te bestellen!

Reebok CrossFit Nano 5.0 – Inleiding

De Nano 5.0 is de nieuwste versie van de Nano-serie; de allround CrossFitschoenen van Reebok. De Nano 5.o volgt daarmee de Nano 4.0 op, en is sinds juli 2015 beschikbaar in Nederland.

Op dit moment kun je op Reebok.nl kiezen uit 12 verschillende kleuren voor de damesuitvoering, 15 verschillende kleuruitvoeringen voor de herenuitvoering, en kun je daarnaast ook de kleur van de schoenen volledig customizen.

reebok-crossfit-nano-5.0-crossfitschoenen-meerdere-aanzichten

Gebruik

De Nano’s zijn specifiek ontworpen voor CrossFit. De shoen is zo goed als plat. Reebok geeft aan dat de hakverhoging over de schoen slechts 3mm is; één millimeter minder dan de Nano 4. De schoen is flexibel, maar de zool is weinig samendrukbaar.

Dit maakt deze schoen geschikt voor veel krachtoefeningen zoals deadlifts, en ook voor dynamische oefeningen zoals box jumps. Bij WOD’s met gewichthefoefeningen zoals snatch, clean&jerk, overhead squats, of thrusters of  is een hakverhoging juist gewenst, en is bijvoorbeeld de CrossFit lifter 2.0 een betere keus.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het grootste gedeelte van de schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas). Het mesh zorgt ervoor dat de schoenen goed ventileren; erg belangrijk bij de intense CrossFit workouts. Waar de Nano 4.0 gebruik maakte van de zogenaamde ‘Duracage’, maakt de Nano 5 gebruik van de zogenaamde ‘Bulletcage’, een laag Kevlar dat voor stevigheid en stabiliteit zorgt. Door deze verandering in het ontwerp, is de schoen ook een paar gram lichter.

Omdat Rope Climbs een onderdeel is bij sommige CrossFit WOD’s, is er bij het ontwerp van deze schoen daar rekening gehouden. Net als zijn voorganger is er weer gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘RopePro’ systeem; de zool heeft aan de binnenkant van de schoen een ribpatroon, wat bij Rope Climbs voor betere grip op het touw zorgt. De Nano’s maken gebruik van brede, platte veters, die niet snel los zullen raken. De lip van de schoen is uitgevoerd in synthetisch leer, en heeft halverwege een lus voor de veters. Zo wordt de lip van de schoen goed op z’n plek gehouden.

De zool van deze schoen is op het patroon na, plat. Deze zool heeft een erg goede grip op de vloer. Dat is belangrijk om af te kunnen zetten bij dynamische oefeningen, maar ook bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een sumo deadlift bij powerlifting, waar je met schoenen met matige grip naar buiten kunt glijden. De zool maakt gebruik van zogenaamde ‘Metasplit flex grooves’, groeven in de zool die ervoor zorgen dat voor voorkant, de neus van de schoen, los kan bewegen ten opzichte van de rest van de schoen. Dit is een voordeel bij de meeste dynamische oefeningen.

Reebok geeft verder aan dat de binnenkant van de schoen totaal opnieuw is ontworpen voor beter comfort. Reviews op Reebok.nl geven aan dat dit gelukt is; de Nano 5.0 krijgt een goede score op draagcomfort.

Kleur en Design

De Nano 5.o is in Nederland beschikbaar in tientallen verschillende kleuruitvoeringen. Daarnaast is het mogelijk de schoenen qua kleur volledig te personaliseren op Reebok.nl.

Pasvorm

Qua pasvorm zijn de Nano 5 precies zoals je zou verwachten. De schoenen vallen true fit, en zijn in tegenstelling tot veel andere crossfitschoenen en gewichthefschoenen niet te smal. Om zeker te zijn van je maat, dan meet je je voet op, en vergelijk je de uitkomst met deze maattabel.

Conclusie

De Reebok CrossFit Nano 5.0 zijn comfortabele, stevige schoenen, die de beste keuze zijn voor CrossFit WOD’s met veel dynamische oefeningen, en krachtoefeningen zoals de deadlift. Alleen voor gewichthefoefeningen, zoals de snatch, clean&jerk, squats en thrusters is een schoen met een hakverhoging en betere stabiliteit gewenst. Daarvoor kan je beter kiezen voor de Reebok CrossFit Lifter 2.0 of andere schoenen met hakverhoging.

Reebok CrossFit Nano 5.0 kopen

De Reebok Nano’s zijn te koop bij Reebok.nl voor €130. Ook kun je de schoenen hier volledig personaliseren qua kleur. De schoenen worden via Reebok.nl gratis verzonden. Ook is het mogelijk om de schoenen tot 100 dagen na levering te retourneren. Verder zijn deze schoenen beschikbaar bij Plutosport.nl en bol.com.

Bestellen op Reebok.nl (€130)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2015
  • Beschikbare kleuren: 20+ verschillende kleuren, en volledig te personaliseren.
  • Hoogte hak: 0,4 cm
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €124,95 – €130,00

Reebok.nl (€130)

Gallerij

Bruin/beigeZwartGroen
Bruin/rozeBlauwRoze

Plaats een reactie

Send this to a friend