Reebok CrossFit Lifter 2.0

CrossFit Lifter 2.0 – Inleiding

De Reebok CrossFit Lifter 2.0 is de opvolger van de oorspronkelijke Lifter, en sinds 2014 beschikbaar. Deze crossfitschoen is in Nederland beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: blauw/zwart, groen/wit en zwart/geel.

Gebruik

De schoen is specifiek ontworpen voor CrossFit. Het is een hybride van een fitnessschoen en een gewichthefschoen. Ze zijn redelijk stevig, maar de neus van de schoen is flexibel genoeg voor dynamische bewegingen, zoals rennen, springen, en andere CrossFit-activiteiten. Daarnaast zijn ze geschikt, maar niet optimaal, voor gewichtheffen, squatten, bankdrukken, en andere krachtoefeningen.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in synthetisch materiaal met veel mesh voor goede ventilatie. De achterkant van de schoen, bij de hiel, is uitgevoerd in synthetisch leer. Dit zorgt niet voor de beste stevigheid, maar wel voor meer flexibiliteit, en is daarom duidelijk gericht op de benodigdheden voor CrossFitters. Voor gewichtheffen is dit niet optimaal, en zijn de Adidas Adipower en Nike Romaleos 2 een betere keus. Deze materiaalkeuze zorgt wel voor meer comfort; de Lifter 2.0 hoeft niet echt ingelopen te worden voordat deze goed zit. Ook zorgt dit ervoor dat de schoen licht is in gewicht.

De zool is zo gemaakt, dat deze over een zo groot mogelijk oppervlak contact maakt met de vloer. In tegenstelling tot zijn voorloper, heeft deze schoen géén uitsparingen in de hak, en maakt de zool ook in de hak overal contact met de vloer. Dit zorgt voor een goede grip.

Hak

Het ontwerp van de hak is flink veranderd sinds de oorspronkelijke Lifter. Ten eerste heeft de hak geen uitsparingen meer. Daarnaast is de hak uitgevoerd in het zogenaamde PEBAX TPU, wat zachter is dan de harde TPU zoals bij bijvoorbeeld de AdiPowers. Dit betekent dat de hak enigzins samendrukbaar is; niet optimaal voor gewichtheffen en squats.

Wel heeft de schoen boven de hak een harde TPU heelcup. De hak is 0,75″, ofwel 1.9 cm in hoogte.

Band

De CrossFit Lifter 2 heeft ter verbetering van de stabiliteit een enkele, breed uitgevoerde, op te spannen band. De band is een stuk zwaarder uitgevoerd dan  bijvoorbeeld die van de Adidas Powerlift 2, en is strak aan te trekken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het breken of uitrekken van de band. Het gebruikte materiaal is synthetisch leer.
De enkele band is, naast het gebruikte materiaal van de hak, het grootste verschil met de ‘Plus’ uitvoering, de CrossFit lifter 2.0 Plus, die twee op te spannen banden heeft.

Kleur en Design

De schoen is in Nederland beschikbaar in drie kleuren: blauw/zwart, groen/wit, en zwart/geel. Het design doet erg denken aan de andere fitnessschoenen van Reebok.

Pasvorm

De Lifter 2.0 valt ongeveer normaal qua grootte. Om zeker te zijn van je maat, meet je voet op, en vergelijk de resultaten met deze maattabel. Als je precies tussen twee maten in valt, kies dan één maat kleiner, want ze vallen eerder íets te groot uit dan te klein. De wijdte van de schoen is normaal, en in verhouding met de meeste gewichthefschoenen, redelijk wijd.

Conclusie: prima CrossFit schoenen!

Deze schoen is een zeer goede keus voor CrossFit, en de beste schoen als het gaat om CrossFit WOD’s waarin zowel gewichthefonderdelen als dynamische bewegingen voorkomen. Wil je de optimale prestatie voor alleen het gewichtheffen, dan zijn zowel de Nike Romaleos 2 als de Adidas AdiPowers toch een betere keuze.

Waar te koop?

De CrossFit Lifter 2.0 is rechtstreeks via Reebok te koop, op Reebok.nl. Via Reebok.nl worden de schoenen gratis verzonden, en zijn ze tot 100 dagen na levering gratis te retourneren. Bij Ebay.nl is de schoen veel goedkoper te krijgen; afhankelijk van de kleur, voor €73,99 of €89,95, bij de zeer betrouwbare verkoper Cortexpower. De schoen wordt dan verzonden vanuit Duitsland, voor €11,99 aan verzendkosten.

Bestellen op Reebok.nl (€175,00)

Bestellen op Ebay.nl (€73,99)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2014
  • Beschikbare kleuren: blauw/zwart, groen/wit en zwart/geel
  • Hoogte hak: 0,75″ / 1,9 cm
  • Materiaal hak: PEBAX TPU
  • Optimaal voor: CrossFit
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €73,99 – €150

Reebok.nl (€175,00)

Ebay.nl (€73,99)

Gallerij

  • Reebok CrossFit Lifter 2.0 (Blauw-zwart) - Zijaanzicht
  • Reebok CrossFit Lifter 2.0 (Zwart-geel) - Zijaanzicht

2 gedachten over “Reebok CrossFit Lifter 2.0”

Plaats een reactie