Reebok CrossFit Nano 4.0 Crossfit schoenen

Nieuwe versie beschikbaar: de Reebok Nano 7.0 – Hier te bestellen!

Reebok CrossFit Nano 4.0 – Inleiding

De Nano 4.0 zijn de allround CrossFit schoenen van Reebok, en erg populair bij CrossFitters. Deze schoen volgt de Nano 3.0 op, en is sinds 2014 verkrijgbaar. Deze schoen is beschikbaar in meer dan 10 verschillende kleuren en via Reebok.nl qua kleur volledig te customizen.

Gebruik

De Nano’s zijn ontworpen voor CrossFit. Deze schoen heeft geen echte hakverhoging (slechts 4mm verschil tussen hak en teen), en geen op te spannen band. De schoen is flexibel, en heeft een goede grip. Dit maakt het een zeer geschikte schoen voor deadlifts, en dynamische oefeningen. Voor WOD’s met gewichthefoefeningen, de snatch en de clean&jerk is deze schoen door het ontbreken van een hak niet optimaal.

reebok-crossfit-nano-4

Specificaties

Algehele bouw schoen

De hele schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas), met daarboven de zogenaamde ‘duracage’; stevig synthetisch materiaal dat in een soort kooi hieroverheen ligt. Bij de neus van de schoen is de duracage in een dichter patroon uitgevoerd. Door de mesh ventileert de schoen goed, terwijl de duracage nog voor goede zijwaarste stabiliteit zorgt. Aan de binnenkant van de schoen is de cage, en de binnenkant van de zool uitgevoerd in een ribpatroon, om zo meer grip te geven op het touw bij rope climbs. Dit noemt Reebok de ‘RopePro’. De schoen maakt gebruik van brede, platte veters, die niet snel los zullen raken.

De schoen is vrij licht; hij weegt ongeveer 280 gram.

De zool is, op het patroon na, volledig plat, en geeft een goede grip op de vloer. Door de groef in de zool, over volledige breedte, kan de neus van de schoen makkelijker bewegen ten opzichte van de rest van de schoen. Dit is een voordeel bij de meeste dynamische oefeningen.

Kleur en Design

In Nederland is deze schoen beschikbaar in meer dan 10 vaste kleuruitvoeringen. Daarnaast zijn de kleuren bij Reebok.nl volledig te personaliseren.

Pasvorm

De Crossfit Nano 4 valt ietwat klein. Om zeker te zijn van je maat, kan je van deze maattabel gebruik maken. Als je precies tussen twee maten in valt, kies dan één maat groter. De wijdte van de schoen is normaal, ook als je redelijk wijde voeten hebt zal de schoen je goed passen.

Conclusie: zeer goede allround CrossFit schoenen

Deze schoenen zijn de beste keuze voor CrossFit WOD’s met veel dynamische oefeningen en weinig gewichthefoefeningen. Voor WOD’s met veel gewichthefoefeningen kan je beter kiezen voor de Reebok CrossFit Lifter 2.0 of de Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0, vanwege de hakverhoging en betere stabiliteit.

Reebok CrossFit Nano 4.0 kopen

De Reebok  Nano’s zijn te koop bij Reebok.nl voor €120. Hier kan je ze ook volledig personaliseren. Via Ebay.nl kan je ze ook bestellen bij SpizzSport, een grote Italiaanse verkoper. Hier zijn ze iets goedkoper, ook als je de verzendkosten meerekend. Binnen 2-4 werkdagen heb je ze dan binnen.

Bestellen op Reebok.nl (€119,95)

Bestellen op Ebay.nl (~€50)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2014
 • Beschikbare kleuren: 10+ verschillende kleuren, en volledig te personaliseren.
 • Hoogte hak: 0,4 cm
 • Optimaal voor: CrossFit
 • Pasvorm (lengte): Klein
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €99,00 – €99,90

Reebok.nl (€119,95)

Ebay.nl (~€50)

Gallerij

GroenPaars/oranje
 • Reebok CrossFit Nano 4.0 (Groen) - Zijaanzicht
 • Reebok CrossFit Nano 4.0 (Paars/Oranje) - Zijaanzicht
Zwart/rozeMint/zilver
 • Reebok CrossFit Nano 4.0 (Zwart/Roze) - Zijaanzicht
 • Reebok CrossFit Nano 4.0 (Mint/Zilver) - Zijaanzicht

1 gedachte over “Reebok CrossFit Nano 4.0 Crossfit schoenen”

Plaats een reactie