Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0

CrossFit Lifter Plus 2.0 – Inleiding

De Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 volgt de Reebok Lifter Plus op, en is sinds 2014 beschikbaar. Deze Crossfit schoenen zijn beschikbaar in 7 verschillende kleuruitvoeringen.
Reebok-CrossFit-Lifter-2.0-meerdere-aanzichten-v2

Gebruik

De schoen is ontworpen voor CrossFit. Eén van de grote verschillen tussen de Reebok CrossFit Plus 2.0 en de Reebok CrossFit Lifter 2.0 (zonder ‘Plus’ dus) is de tweede op te spannen band. Verder is de schoen minder flexibel uitgevoerd. Dit maakt deze schoen steviger en daarom geschikter voor de meer statische WOD’s, en ook meer voor gewichtheffen. Ook bij andere krachtoefeningen zoals squats, bankdrukken en dergelijken is deze schoen zeer geschikt.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in synthetisch materiaal met veel mesh. Dit zorgt voor goede ventilatie. De neus van de schoen is uitgevoerd in leer. De schoen gebruikt U-form technologie.  Hiermee kan je de schoen beter naar je voet laten passen, door de schoen te verwarmen in de oven, en daarna meteen te dragen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal zich vormt naar je voet. Door U-form is deze schoen, die toch een stuk stijver is dan de Lifter 2.0, nog steeds erg comfortabel.

Net als bij bijna alle gewichthefschoenen, is ook hier de zool zo ontworpen dat deze over een zo groot mogelijk oppervlak contact maakt met de vloer.

Hak

De schoen heeft hak van 0,75″, ofwel 1.9 cm in hoogte, en is uitgevoerd in hard TPU. Dit maakt deze Plus-uitvoering geschikter voor gewichtheffen dan de Lifter 2.0. Wel zorgt dit ervoor dat de schoen minder flexibel is, waardoor deze niet optimaal is voor de meer dynamische oefeningen bij het CrossFit, zoals boxjumps.

Band

De CrossFit Lifter Plus 2 maakt gebruik van twee op te spannen banden voor het verbeteren van de stabiliteit. De banden zijn stevig uitgevoerd, dus je kan ze erg strak opspannen zonder dat ze hiervan uitgerekt raken. De banden zijn uitgevoerd in synthetisch leer.

Kleur en Design

De schoen is in Nederland beschikbaar in zeven vaste kleuruitvoeringen. De herenuitvoering is beschikbaar in zwart/rood, blauw/zwart, oranje/blauw, en wit/groen. De damesuitvoering is beschikbaar in: paars/oranje, wit/groen/geel, en blauw.

Pasvorm

De Lifter Plus 2.0 valt ongeveer normaal qua grootte. Om zeker te zijn van je maat, kan je van deze maattabel gebruik maken. Als je precies tussen twee maten in valt, kies dan één maat kleiner, want ze vallen eerder íets te groot uit dan te klein. De wijdte van de schoen is normaal, en voor een gewichthefschoen daarom relatief wijd. Zolang je bij Reebok.nl bestelt hoef je je geen zorgen te maken; als je schoen niet past, kan je deze kosteloos omruilen voor de juiste maat!

Conclusie: prima schoenen voor CrossFit en gewichtheffen

Deze schoenen zijn erg geschikt voor CrossFit WODs met veel statische oefeningen, en voor het gewichtheffen. Voor een meer allround/hybride CrossFitschoen is de Lifter 2.0 een betere keuze. Als je puur voor de optimale prestatie bij het gewichtheffen gaat, zijn zowel de Nike Romaleos 2 als de Adidas AdiPowers een betere keuze, omdat deze beide steviger en stabieler zijn. De Reebok Crossfit Lifter 2.0 Plus ligt daarom eigenlijk tussen een echte CrossFitschoen en een Gewichthefschoen in.

Als je een persoonlijke voorkeur hebt voor een relatief stevige CrossFitschoen, of voor een relatief comfortabele gewichthefschoen, dan is de Lifter 2.0 Plus de schoen die je zoekt.

Waar te koop?

De Reebok Lifter plus 2.0 is rechtstreeks bij Reebok zelf te bestellen, via Reebok.nl. De schoenen worden dan gratis verzonden, en kunnen tot en met 100 dagen na levering gratis worden geretourneerd. Ook is de schoen bij Ebay.nl verkrijgbaar; voor €149,90 bij de Italiaanse verkoper SpizzSports. Voor de verzending wordt daarbij €19,00 gerekend.

Bestellen op Reebok.nl (€119,95)

Bestellen op Ebay.nl (€87,32)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2014
 • Beschikbare kleuren: blauw/zwart, groen/wit en zwart/geel
 • Hoogte hak: 0,75″ / 1,9 cm
 • Materiaal hak: TPU
 • Optimaal voor: CrossFit en Gewichtheffen
 • Pasvorm (lengte): True size
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €119,95 – €179,95

Reebok.nl (€119,95)

Ebay.nl (€87,32)

Gallerij

 • Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 (Zwart-rood) - Zijaanzicht
 • Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0 (Wit-Groen) - Zijaanzicht
 • Reebok CrossFit Lifter 2.0 Damesuitvoering (Blauw) - Zijaanzicht

1 gedachte over “Reebok CrossFit Lifter Plus 2.0”

 1. Ik heb deze gekocht in het zwart. Erg tevreden mee, dus wil dat hier even delen 🙂
  Heb de maat gekozen met de maattabel, en past perfect. Ze zitten super stevig! Gisteren met deze schoenen gesquat en meteen 5kg pr 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie