Inov-8 Fastlift 315/335 CrossFitschoen

Inleiding

De Inov-8 Fastlift 335 is een mid-range gewichthefschoen die voornamelijk geschikt is voor CrossFit. Deze schoen is in veel verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar: geel/zwart, grijs/rood, zwart/rood, blauw, groen/paars, en roze.

Gebruik

De schoen is voornamlijk geschikt voor CrossFit. Het is met ongeveer 335 gram (bij maat 42) een erg lichte schoen, bijna 150 gram lichter dan de Romaleos 2. Door de materiaalkeuze en bouw is de schoen ook erg flexibel.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in relatief dun synthetisch- en meshmateriaal. Hierdoor ventileert de schoen goed. Ook zorgt dit ervoor dat de schoen flexibel is, en een stuk comfortabeler zit dan bijvoorbeeld de stijve AdiPowers. Hierdoor is de schoen wel minder stabiel dan zijn concurrenten.
De schoen is uitgevoerd met platte veters, die bij het gewichtheffen en CrossFitten goed vast blijven zitten.  Ook bij de Fastlift is de zool volledig plat, en in rubber uitgevoerd, wat zorgt voor een goede grip tussen de vloer en de schoen. De zool is uitgevoerd met ‘Meta-Flex’, een ondiepe gleuf in de zool over de breedte, waardoor de voorkant van de schoen bewegelijker wordt. Hierdoor kan de voorvoet beter, en afzonderlijk van de rest van de schoen bewegen.

Hak

De effectieve hakhoogte van de Inov-8 is 0,65 inch, ofwel 1.65 cm, en uitgevoerd in het stevige TPU. Er is in de Inov-8 veel materiaal uitgespaard in de hak om de schoen licht te houden. De hak is hierdoor iets minder stevig dan schoenen met meer materiaal. Wel is de hak hier, net zoals bij de high-end Adidas Adipower en de Nike Romaleos 2, zo uitgevoerd dat het een kom vormt om de hiel, wat de zijwaartse stabiliteit van de schoen vergroot. Het TPU materiaal loopt daarnaast nog verder omhoog, in een zogenaamde ‘external heel cage’. Dit is de eerste CrossFit/gewichthefschoen die dit toepast.

Band

De schoen heeft een enkele, op te spannen, band van synthetisch materiaal.

Kleur en Design

De schoen is beschikbaar in 6 verschillende kleuruitvoeringen: geel/zwart, grijs/rood, zwart/rood, blauw, groen/paars, en roze.

Pasvorm

De schoen valt klein. Het is daarom aan te raden de schoen één hele Europese maat groter te kopen dan je andere (sport)schoenen. Qua wijdte valt de schoen normaal. Ze kunnen smal aanvoelen, maar dit is opzettelijk, ter verbetering van de stabiliteit.

Conclusie

De Inov-8 Fastlift zijn erg goede CrossFitschoenen, en redelijke gewichthefschoenen. Wil je de beste stabiliteit voor gewichtheffen, dan zijn de Adidas Adipower en Nike Romaleos 2 beter dan de Inov-8. Voordelen van de Inov-8 zijn het lichte gewicht, het comfort, en de flexibiliteit.

Waar te koop?

De Fastlift 335 is op dit moment het beste beschikbaar op Amazon.de. Bestellingen op Amazon.de worden gratis verzonden en zijn binnen 1 dag binnen. Verder is deze schoen verkrijgbaar via Bol.com en Ebay.nl.

Bestellen op Amazon.de (bekijk prijs)

Bestellen op Bol.com (€163,95)

Bestellen op Ebay.nl (€132,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2013
 • Beschikbare kleuren: 6 kleurvarianten
 • Hoogte hak: 0,65″ / 1,65 cm
 • Materiaal hak: TPU
 • Optimaal voor: CrossFit, Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
 • Pasvorm (lengte): Valt klein
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: €100 – €163,95

Amazon.de (bekijk prijs)

Bol.com (€163,95)

Ebay.nl (€132,00)

Gallerij

 • Inov-8 Fastlift 335 (Geel/Zwart) - Zijaanzicht
 • Inov-8 Fastlift 335 (Grijs/Rood) - Zijaanzicht
 • Inov-8 Fastlift 335 (Zwart/Rood) - Zijaanzicht
 • Inov-8 Fastlift 335 (Blauw) - Zijaanzicht
 • Inov-8 Fastlift 335 (Groen/Paars) - Zijaanzicht
 • Inov-8 Fastlift 335 (Roze) - Zijaanzicht

Plaats een reactie