Nike Free Cross Compete – Dames CrossFit schoenen

Inleiding

De Nike Free Cross Compete zijn minimalistische CrossFit schoenen voor dames. Deze schoen is in Nederland beschikbaar in 5 verschillende kleuropties: zwart, roze/oranje, wit/roze, oranje en lichtblauw.

Nike-Free-Cross-Compete-zwart-meerdere-aanzichten

Gebruik

De Nike Free Cross Compete zijn lichtgewicht, flexibel, en hebben een relatief dunne zool. Dit maakt deze schoenen erg geschikt voor dynamische oefeningen zoals box jumps, burpees en sprints. De dunne, weinig samendrukbare zool zorgt voor een goede krachtoverdracht bij veel krachtoefeningen. Hierdoor is de schoen bijvoorbeeld erg geschikt voor deadlifts. Bij CrossFit WOD’s met een combinatie aan dynamische oefeningen en krachtoefeningen is de Cross Compete dus erg geschikt. Alleen bij het uitvoeren van gewichthefoefeningen zoals de snatch, clean&jerk, thrusters, en meerdere soorten squats kun je beter kiezen voor een schoen met een hakverhoging. Bijvoorbeeld de Nike Romaleos 2.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De hele schoen is uitgevoerd in mesh (geweven gaas), in combinatie met Nike Flywire en synthetisch materiaal. Aan de achterkant van de schoen, bij de hiel, zit een synthetische versteviging. Het materiaal is overal dun uitgevoerd, waardoor de schoen licht blijft. Omdat er over de hele schoen gebruik wordt gemaakt van mesh, ventileert de schoen goed.

Deze schoen heeft nauwelijks voering, en ook weinig demping in de zool. Dit maakt de Nike Free Cross Compete een minimalistische schoen. Minimalistische schoenen zijn ontworpen op prestatie, en minder op comfort. Vind je comfort belangrijk, dan kun je beter kiezen voor CrossFit schoenen die hier meer aandacht aan betsteden, zoals de Reebok CrossFit Nano 6.0.

De zool van de schoen is uitgevoerd in rubber met een hexagonaal grippatroon, dat zorgt voor een goede grip. De schoen maakt gebruik van ovale veters.

Kleur en Design

In Nederland is deze schoen beschikbaar in 5 kleuropties: roze/oranje, wit/roze, oranje en lichtblauw.

Pasvorm

De Nike Free Cross Compete valt klein. Voor een goede pasvorm kun je daarom beter een maat groter bestellen dan je normaal gewend bent. Qua wijdte valt de schoen ongeveer normaal.

Conclusie

Deze schoenen zijn minimalistisch en lichtgewicht. Ze zijn erg geschikt als allround schoen voor in de sportschool, en voor CrossFit WOD’s die dynamische oefeningen combineren met krachtoefeningen. Voor gewichthefoefeningen kun je beter kiezen voor een echte gewichthefschoen, zoals de Nike Romaleos 2, vanwege de hakverhoging en betere stabiliteit.

Nike Free Cross Compete kopen

De Nike Free Cross Compete is te koop op Nike.com/nl voor €100. Hier is deze schoen beschikbaar in het zwart en roze/oranje. Bij Nike worden deze schoenen, en alle andere bestellingen boven de €50, gratis verzonden. Tot 60 dagen na aankoop kun je deze gratis retourneren. Ook zijn deze schoenen beschikbaar bij Otto, voor €99,99.

Bestellen op Nike.com/nl (€100,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2015
  • Beschikbare kleuren: zwart, roze/oranje, wit/roze, oranje, lichtblauw
  • Optimaal voor: CrossFit, Deadlifts
  • Hoogte hak: 3mm
  • Pasvorm (lengte): Klein
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: €99,99 – €100

Bestellen op Nike.com/nl (€100,00)

Gallerij

Plaats een reactie

Send this to a friend