Reebok CrossFit Lite TR

Inleiding

De Reebok CrossFit Lite TR, ook bekend als Mark Bell’s Power Shoe, is een schoen die specifiek voor het powerliften is ontwikkeld. Reebok heeft deze schoen echter onderdeel gemaakt van hun CrossFit-lijn, waar deze schoen ook erg geschikt voor is. De schoen is ontworpen met de Chuck Taylors in gedachte, een schoen die populair is bij powerlifters vanwege de platte, en relatief dunne en stevige zool. De Reebok CF lite trainer is echter specifiek ontworpen voor powerlifting en heeft daarmee een aantal voordelen op de Chuck Taylors.

Gebruik

De schoen heeft geen verhoogde hak, en een platte zool met goede grip op vloer. De schoen is daarom erg geschikt voor deadlifts. Als je flexibel bent, en/of low-bar squat en wijd staat, dan is de schoen ook prima voor squats. Zo niet, zoek dan voor het squatten een schoen met hakverhoging in plaats van de CrossFit Lite Trainer.
De schoen is flexibel, en daarmee ook uitermate geschikt voor CrossFit WODs. Bij WOD’s waarin gewichthefoefeningen voorkomen, kan je beter alsnog een schoen met hakverhoging gebruiken, bijvoorbeeld de Inov-8 Fastlift 315/335.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is uitgevoerd in synthetisch materiaal. Alleen de compleet zwarte versie van deze schoen is uitgevoerd in leer. De lip van de schoen is, ook bij de zwarte uitvoering, uitgevoerd in mesh, wat voor goede ventilatie van de schoen zorgt. De lip van de schoen heeft een enkele lus waar de schoenveters doorheen kunnen, zodat deze goed op z’n plaats blijft. Dit is een voordeel op de Allstar Chuck Taylors, waarbij het een bekend ‘probleem’ is dat de lip van de schoen bij intensief gebruik naar de zijkant glijd.
De zool van de schoen is compleet plat en uitgevoerd in rubber; goede eigenschappen voor een goede grip op het platform. De zool is extra wijd aan de buitenkant van de hiel en bij de tenen. Reebox noemt dit een ‘stability zone’, omdat het zorgt voor betere zijwaartse stabiliteit, wat vooral belangrijk is bij oefeningen als de sumo deadlift. Een klein nadeel van de zool, is dat deze iets dikker is dan bij andere deadliftschoenen, zoals de Otomix Stingrays, wat een paar millimeter in range of motion toevoegd aan je lifts. De CrossFit Lite Trainer heeft ook geen op te spannen band.
Er zijn twee verschillende uitvoeringen van deze schoen: een ‘low top’ uitvoering, en een ‘high top’ uitvoering. Het low-top model laat meer enkelflexibiliteit toe, zoals gewenst bij bijvoorbeeld een squat. Het high-top model geeft wat meer stabiliteit wanneer je de veters tot helemaal bovenin strikt, wat een klein voordeel is bij het deadliften.

Kleur en Design

De Reebok CF lite TR zijn beschikbaar in veel verschillende kleuropties; zwart, wit, grijs, zwart/blauw, zwart/geel, en meer. Het design van de schoen is dat van een klassieke sneaker.

Pasvorm

The CrossFit Lite Trainer valt true size. Dit is een voordeel op de Chuck Taylors, die erom bekend staan dat ze erg smal zijn.

Conclusie

De CrossFit Lite Trainers zijn goede, betaalbare, all-round schoenen voor krachttraining. Voor zo’n €50 tot €90 euro zijn deze schoenen een hun geld zeker waard, en een enorme vooruitgang op de gemiddelde sneaker als het aan komt op krachttraining.

Waar te koop?

De CrossFit Lite Trainer is in Nederland het goedkoopste te krijgen via Ebay.nl. Daarnaast is de schoen ook rechtstreeks bij Reebok te bestellen, via Reebok.nl

Bestellen op Reebok.nl (€90,00)

Bestellen op Ebay.nl (~€50,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2014
  • Beschikbare kleuren: zwart, wit, grijs, zwart/blauw, zwart/geel
  • Hoogte hak:: 0,00″ / 0,0 cm
  • Materiaal hak: –
  • Optimaal voor: Powerlifting, Deadlift, Squats, Bench presses
  • Pasvorm (lengte): True size
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Price: €50-€90

Reebok.nl (€90,00)

Ebay.nl (~€50,00)

Gallerij

Plaats een reactie

Send this to a friend