Inov-8 Fastlift 325 CrossFit schoenen

Inleiding

De Inov-8 Fastlift 325 is de opvolger van de Inov-8 Fastlift 335. Deze schoenen zijn een hybride tussen een gewichthefschoen, en een allround fitnesschoen. Deze schoen is op dit moment in Nederland beschikbaar in drie kleuruitvoeringen: zwart/wit, blauw/oranje, en roze/paars.

inov-8-fastlift-325

Gebruik

Deze schoenen zijn voornamelijk geschikt bij CrossFit WOD’s waarbij gewichthefoefeningen worden afgewisseld met dynamische oefeningen zoals box jumps. De schoen weegt slechts 325 gram, 10 gram minder dan zijn voorganger. Daarmee is de Fastlift 325 erg licht voor een gewichthefschoen; zo’n 150 gram lichter dan de Nike Romaleos 2. Door de materialen die zijn gebruikt is de schoen ook erg flexibel.

Specificaties

Algehele bouw schoen

De schoen is voornamelijk uitgevoerd in dun synthetisch- en meshmateriaal. Hierdoor is de schoen licht, en ventileert deze goed. Ook zorgt dit ervoor dat de schoen flexibel is en comfortabel zit. Bij langdurige WOD’s een voordeel op stijve en minder comfortabele gewichthefschoenen zoals de AdiPowers. Wel is de schoen hieroor minder stabiel dan schoenen die volledig gericht zijn op gewichtheffen.
Deze schoenen gebruiken platte veters, een goede keuze voor CrossFit schoenen, omdat deze beter vast blijven zitten dan ronde veters. De rubberen zool van de FastLift 325 is aan de onderkant volledig plat uitgevoerd. In de zool zit het zogenaamde ‘Meta-Flex’-systeem; een ondiepe geul over de breedte van de zool, die ervoor zorgt dat de voorvoet beter afzonderlijk kan bewegen van de rest van de voet. Dit is een voordeel bij dynamische oefeningen.

Ten opzichte van de 335 is er qua bouw weinig veranderd; de meeste veranderingen zijn esthetisch. Wel is de schoen 10 gram lichter geworden.

Hak

De hak van de Inov-8 Fastlift is effectief 0.65 inch, ofwel 1.65cm. Het design van de hak is hetzelfde als bij de Fastlift 335; er wordt gebruik gemaakt van korte buizen van hard plastic (TPU). Zo spaart de schoen materiaal uit, en daarmee ook gewicht. Inov-8 noemt dit systeem de ‘Power Truss’.De TPU hak loopt verder omhoog in een zogenaamde ‘External heel cage’, een soort kooi om de hiel van de schoen heen. Hierdoor verbeterd de zijwaartse stabiliteit van de schoen.

Band

De schoen heeft een enkele, op te spannen, band van synthetisch materiaal. Deze band gebruikt klittenband om zichzelf vast te zetten aan de schoen.

Kleur en Design

Qua design zijn er kleine verschillen tussen de 335 en de 325. Voornamelijk het patroon op de schoenen is anders, en daarnaast heeft de 325 nu een streep over de lengte van de schoen. Je kunt de verschillen beter zien in onderstaand plaatje, met links de Fastlift 325, en rechts de 335:

Inov-8 Fastlift 325 vs 335

De schoen is in Nederland verkrijgbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: zwart/wit, blauw/oranje, en roze/paars.

Pasvorm

De schoen valt ietwat kleiner dan de meeste andere sportschoenen. Je kunt voorkomen dat je de verkeerde maat koopt, door gebruik te maken van deze maattabel. Meet je voet op van hak tot teen, en kies de maat die daar het dichtste bij zit in de maattabel. Het kan dat ze bij het dragen smal aanvoelen, maar dat is bij deze schoenen opzettelijk, voor het verbeteren van de stabiliteit. Ook kan het een paar trainingen duren voordat ze goed ingelopen zijn.

Conclusie

De Inov-8 Fastlift 325 zijn erg goede CrossFitschoenen, en redelijke gewichthefschoenen. Wil je de beste stabiliteit voor gewichtheffen, dan zijn de Adidas Adipower en Nike Romaleos 2 beter dan de Inov-8. Voordelen van de Inov-8 zijn het lichte gewicht, het comfort, en de flexibiliteit.

Inov-8 Fastlift 325 kopen

De Fastlift 325 is op dit moment alleen nog beschikbaar op Amazon.de.

Bestellen op Amazon.de (bekijk prijs)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’!

 

Specificaties

 • Uitgebracht in: 2016
 • Beschikbare kleuren: 6 kleurvarianten
 • Hoogte hak: 0,65″ / 1,65 cm
 • Materiaal hak: TPU
 • Optimaal voor: CrossFit, Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
 • Pasvorm (lengte): Valt klein
 • Pasvorm (wijdte): Normaal
 • Prijs: ~€100

  Amazon.de (bekijk prijs)

Gallerij

 • Inov-8 fastlift 325 zwart - zijaanzicht

Plaats een reactie

Send this to a friend