Inov-8 Fastlift 370 BOA CrossFit schoenen

Inleiding

De Inov-8 Fastlift 370 volgt de Inov-8 Fastlift 335 op, en is in 2014 voor het eerst uitgebracht. Het zijn mid-range gewichthefschoenen die voornamelijk geschikt zijn voor bepaalde CrossFit WOD’s. De schoenen zijn beschikbaar in vier verschillende kleuropties. Voor heren zijn deze schoenen beschikbaar in zwart, en rood/zwart. Voor dames zijn deze schoenen beschikbaar in roze, en in zwart/blauw/roze.

Nieuw bij deze schoen is dat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde BOA laces in plaats van normale veters. Je kunt met dit systeem door aan een knop te draaien snel de veters van de schoen vastdraaien. Ook de op te spannen band van deze schoen gebruik van dit systeem. Voor een demonstratie van dit systeem, zie de officiële site van BOA. Op dit verschil na, lijkt de Inov-8 Fastlift 370 erg op de 335.

Gebruik

De 370 is voornamelijk geschikt voor CrossFit WOD’s waarbij je gewichthefoefeningen combineert met dynamische oefeningen (bijvoorbeeld box jumps). De schoen is hier namelijk voor ontworpen; wel een verhoogde hak voor een betere resultaat bij gewichthefoefeningen, maar door de materiaalkeuze nog steeds flexibel genoeg om ook dynamische oefeningen uit te kunnen voeren. Met 370 gram is de schoen erg licht, ongeveer 115 gram lichter dan de zwaarder en steviger uitgevoerde Nike Romaleos.

Specificaties

Algehele bouw schoen

Het grootste gedeelte van deze schoen bestaat uit relatief dun synthetisch- en meshmateriaal. Dit houdt de schoen flexibel in verhouding met leer, wat bij de meeste schoenen die puur gericht op gewichtheffen wordt gebruikt. Dit materiaal houdt ook het gewicht laag, en zorgt ervoor dat de schoen goed ventileerd. Deze materiaalkeuze zorgt er weel voor dat de stabiliteit van de schoen wat inleverd.
De schoen maakt gebruik van het BOA lacing systeem. Dit heeft als voordeel dat het onmogelijk is om losse veters te krijgen, en dat je de schoen sneller aan en uit kan doen. Erg handig bij CrossFit trainingen, waar je soms wel 3 verschillende paar schoenen bij gebruikt (platte schoenen, schoenen met hakverhoging, en running schoenen).
De zool van de Fastlift 370’s is volledig plat, en uitgevoerd in rubber, waardoor je altijd een goede grip hebt met de vloer. De zool gebruikt het ‘Meta-Flex’ systeem, wat betekend dat er over de volledige breedt een ondiepe gleuf zit in de zool, waardoor de neus van de schoen goed onanhankelijk van de rest kan bewegen.

Hak

Net als de 335’s, is de effectieve hakhoogte van de 370’s 0,65 inch, ofwel 1.65 cm. Het materiaal dat gebruikt is voor de hak is het TPU; een hard plastic. De hak is zo uitgevoerd dat er veel materiaal gespaard wordt, waardoor de schoen licht blijft. Net als bij de Adidas Adipower en de Nike Romaleos 2, heeft de schoen een ‘external heel cage’. Dit is een frame van TPU dat omhoog loopt vanuit de zool, over de hak van de schoen. Het doel hiervan is extra stevigheid rond de hak.

Band

De schoenen hebben een enkele op te spannen band van synthetisch materiaal. Nieuw is dat de band nu geen gebruik maakt van klittenband, maar van het BOA lacing systeem.

Kleur en Design

Toen deze schoen voor het eerst werd uitgebracht, was deze beschikbaar in twee kleuren: zwart en roze. Later zijn er twee nieuwe kleuruitvoeringen uitgebracht: rood/zwart, en zwart/blauw/roze.

Pasvorm

Ook deze schoen valt klein. Het is aan te raden daaarom de schoen één hele Europese maat groter te kopen dan je andere (sport)schoenen. Wil je zeker zijn van je maat, dan kun je het beste je voet opmeten, en het resultaat vergelijken met de Inov-8 maattabel (bron). Qua wijdte valt de schoen normaal. Ze kunnen smal aanvoelen, maar dit is opzettelijk, om de stabiliteit van de schoen te vergroten.

Conclusie

Voor bepaalde Crossfit WOD’s zijn de Inov-8 Fastlift 370 BOA de beste CrossFit schoenen. Voor de beste prestatie bij gewichtheffen mist deze schoen de nodig stabiliteit. Wil je de beste stabiliteit voor gewichtheffen, dan zijn de Adidas Adipower en Nike Romaleos 2 beter. Hoewel de 370 BOA met 35 gram iets zwaarder is dan zijn voorganger, de Fastlift 335, zijn ze nog steeds licht in gebruik. Ten opzichte van andere gewichthefschoenen, zitten de 370’s comfortabel en zijn ze flexibel, waardoor ze perfect zijn voor WOD’s die gewichthefoefeningen en dynamische oefeningen combineren. Samengevat zijn de voordelen van de Inov-8 het lichte gewicht, het comfort, en de flexibiliteit.

Inov-8 Fastlift 370 BOA kopen

De Fastlift is online te bestellen op Bol.com.

Bestellen op Bol.com (€167,00)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Leave a reply’!

 

Specificaties

  • Uitgebracht in: 2014
  • Beschikbare kleuren: 2 kleurvarianten
  • Hoogte hak: 0,65″ / 1,65 cm
  • Materiaal hak: TPU
  • Optimaal voor: CrossFit, Gewichtheffen, Squats, Bankdrukken
  • Pasvorm (lengte): Valt klein
  • Pasvorm (wijdte): Normaal
  • Prijs: € 138,25 – € 179,95

Bol.com (€167,00)

Gallerij

Plaats een reactie

Send this to a friend