Nike Free Train Versatility

De Nike Free Train versatility is een allround fitnessschoen met de slogan ‘Lift, Run, Jump, Cut’. De schoen is dus ontworpen voor krachttraining, hardlopen, en plyometrics. Zoals alle schoenen die op deze site worden geclassificeerd als ‘fitness schoen’, is de schoen dus multifunctioneel, en is deze ook gericht op draagcomfort.

Vind je draagcomfort belangrijk, en bestaat je fitnesstraining uit een mix van kracht, cardio, en plyometrics, dan heb je met de Nike Free Train versatility aan één paar schoenen genoeg.

Specificaties

De schoen is grotendeels uitgevoerd in tricot, en daarmee zacht, comfortabel, ademend. Het gebruik van dit materiaal zorgt echter niet voor de beste ondersteuning en prestaties; daarvoor kun je beter steviger materiaal gebruiken, zoals (kunst)leer.

Het tricot wordt gebruikt in combinatie met ‘Nike Flywire’. Flywire zijn draden die door de stof van de bovenkant van de schoen heen zitten. Door een lus in deze draden knoop je de veters vast. Deze technologie wordt toegepast zodat de schoenen lichtgewicht blijven, maar toch stevigheid bieden.

De zool van de schoen is voor fitness schoenen redelijk dik, en zorgt voor comfort en demping. Hoewel de zool dik is, is deze erg flexibel. De demping is voornamelijk gunstig bij het uitvoeren van dynamische oefeningen, zoals korte sprints en box jumps. Bij het uitvoeren van zware lifts is een dikke, dempende zool juist een nadeel; er gaat dan kracht verloren, en je staat minder stabiel. Ook wordt de range of motion van oefeningen zoals de deadlift en power cleans iets groter. Bij fitnesstraining met apparaten, en oefeningen zoals bankdrukken, zal dit echter geen probleem zijn.

De zool bestaat niet uit een vast geheel, maar uit een driehoekig patroon aan de onderkant, waardoor de zool voor meer bewegingsvijheid zorgt. De verschillende gedeelten van de zool kunnen zo namelijk afzonderlijk van elkaar bewegen.

Deze schoen is beschikbaar in wel 10 verschillende kleurencombinaties: zwart met witte zool, volledig zwart, groen/paars met witte zool, groen/paars met witte zool, blauw met witte zool, grijs/oranje met witte zool, wit met zwarte accenten, rood met witte zool, blauw/groen met witte zool, geel/orange/zwart met witte zool.

Pasvorm

Volgens reviews op de site van Nike valt de schoen qua lengtemaat normaal uit (’true size’), en verder redelijk breed. Wil je zeker zijn dat je de goede maat kiest, dan meet je je voet op, en vergelijk je de uitkomst met deze maattabel van Nike.

Conclusie

De Nike Free Train Versatility is een zeer interessante optie voor sporters die een veelzijdige fitnesstraining doen; met deze schoen kun je alles. Wil je echter de optimale prestatie voor elk verschillende soort training, dan kun je beter meerdere paren schoenen bestellen. Bijvooreeld de Nike Romaleos 2 voor gewichtefoefeningen, de Nike Metcon 2 voor meerdere soorten CrossFit-oefeningen en deadlifts, en een paar hardloopschoenen voor hardlopen en plyometrics.

Nike Free Train Versatility kopen

De Nike Free Train versatility is te koop op de officiële site van Nike. Een aantal kleuruitvoeringen worden verkocht voor €110, op deze pagina. Andere kleuruitvoeringen zijn op dit moment in de aanbieding voor €76,99. Bestellingen bij Nike worden vanaf een bedrag van 50 euro gratis verzonden. Bestellingen op de officiële Nike website kunnen tot 60 dagen na levering gratis worden geretourneerd.

Bestellen op Nike.com/nl (€110,00)

Bestellen op  (€76,99)

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over dit product? Stel ze onderaan deze pagina bij ‘Geef een reactie’! Heb je zelf ervaring met deze schoenen? Laat ons weten hoe ze bevallen door hieronder een review te plaatsen!

Plaats een reactie